Hapšenje osumnjičenog za ubistvo Ostojića, “Ubio je mog supruga, a onda je počeo pucati u mene,”

Očekujem da će MUP RS u najkraćem mogućem periodu rasvijetliti zločin, a što se tiče ovog čovjeka, koji je nanio zlo mojoj porodici, nisam ga nikada vidjela.

To je za Nezavisne izjavila Sandra Jošić (41), supruga ubijenog Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43), upitana da prokomentariše hapšenje Stefana Samardžije iz Istočnog Sarajeva, koji je priveden u četvrtak naveče jer se dovodi u vezu sa ovom likvidacijom.

Jošićeva je početkom septembra 2018. teško ranjena, ali se uspjela spasiti praveći se da je mrtva, nakon što je u nju i njenog supruga sasuta kiša metaka, a Samardžija je, kako je u petak objavljeno, osumnjičen da je ukrao vozilo kojim se ubica dovezao na mjesto zločina.

– Prošla sam vrlo težak period. Bila sam u Minhenu dva mjeseca i vratila sam se prije četiri sedmice. Još me čeka nekoliko operacija. Dakle, moje kliničko liječenje nije završeno. Primila sam osam metaka, i gdje god sam došla, svi se čude, ne mogu da vjeruju da sam živa – izjavila je Jošićeva.

Ističe da očekuje i da traži da ubica bude kažnjen najstrožom kaznom.

– Nakon što je ovaj čovjek uhapšen, sada se nadam da će se stvari odvijati lančano. Vidjećemo. Nadam se da će u najskorijem vremenu MUP RS konačno razriješiti ovo ubistvo – rekla je Jošićeva za.

Kaže da je nakon svega svjesna situacije, kao da se zločin juče desio.

– Nisam plakala, nisam paničila. Sama sam svoj život spasila. On je pucao i u mene. Nakon što je upucao mog supruga, spustio je pušku, pomjerio se do retrovizora, podigao pušku i nastavio pucati u mene! Ja sam primila osam metaka. Kada je ispucao osmi metak, napravila sam se da sam mrtva. Pognula sam glavu, digla ruku, isplazila jezik, jer je to bio jedini mogući način da, možda, ostanem živa – navodi Jošićeva prisjećajući se najtraumatičnijeg događaja u svom životu.

Dodaje da je ubica pomislio da je umrla, a ona je nastavila da žmiri.

– Nisam smjela da otvorim oči, jer nisam znala gdje se on nalazi. Kada sam pogledala u retrovizor, vidjela sam da ide iza mene sa spuštenom puškom, toliko sporo kao da nikad ništa nije uradio – naglašava Jošićeva.

Izvor: Nezavisne

Video/Vlasnik banjalučkog lokala ubijen u “sačekuši”

Uhapšen “osumnjičeni” za ubistvo Damira Ostojića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: