“Hans” najbolji sportista Banjaluke za 2019. godinu

Poslije izbora za najboljeg u Republici Srpskoj, stigla je nagrada i za najboljeg u gradu!

Golman Rukometnog kluba Borac Bojan Ljubišić izabran je večeras, na svečanoj manifestaciji održanoj u dvorani ”Borik”, za najboljeg sportistu Grada Banjaluka za 2019. godinu. Popularni ”Hans” trijumfovao je ispred kapitena Fudbalskog kluba Borac Stojana Vranješa i člana Plivačkog kluba ”22. april” Mihajla Čeprkala.

– U ovom gradu sam rođen, ovdje sam napravio prve rukometne korake i počastvovan sam, zaista, ovim priznanjem. Želio bih da se zahvalim žiriju i gradonačelniku Igoru Radojičiću. Ponosan sam i srećan, pogotovo što se ove godine navršava sedam decenija postojanja kluba i da Borac nije takav velikan kakav jeste, ne bih ni ja bio ovdje – rekao je Ljubišić po prijemu nagrade u banjalučkom ”hramu sporta”.

Najbolja sportistkinja grada na Vrbasu je odbojkašica BL Voleja Sonja Vujnić, koja je iza sebe u ovom izboru ostavila rukometašicu Borca Božanu Ćutković i plivačicu Olimpa Elenu Trivić.

Nagrade za najbolje mlade sportiste našeg grada takođe su završile u rukama rukometaša i odbojkašice – laureati su Luka Knežević (Borac) i Sara Marković (BL Volej).

Najbolji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji je Rukometni klub Borac, a u ženskoj ŽKK Orlovi.

Za najbolju sportsku manifestaciju izabran je teniski turnir ”Srpska open”, koji je prošle godine održan po 18. put, dok je najbolji sportista među licima sa invaliditetom član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Igor Ignjatović.

Nagradu za životno djelo dobio je Nebojša Kuštrinović, član najužeg rukovodstva u Atletskom klubu Borac i ŽKK Orlovi.

Izvor: borac-sport

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: