Gužve zbog potpisivanja novih ugovora o snabdijevanju strujom

Potrošači Elektroprivrede RS obaviješteni su sa posljednjim računima da su obavezni da potpišu nove ugovore o snabdijevanju strujom sa Direkcijom za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca u RS. Stvorena zabuna i velike gužve.
Ovo je stvorilo ogromne gužve na šalterima direkcije jer su građani, pomalo u strahu, požurili da potpišu ugovor s obzirom da je Direkcija navela da je rok za to 31. mart.

U Banjaluci su građani po nekoliko sati čekali kako bi sklopili ugovor.

Danijela Leščen, koordinator uslužnih centara za područje Krajine pojasnila je za RTRS da j od 1. aprila 2021. godine građanima dat rok da potpišu ugovore o snabdijevanju otkad postoji Direkcija za javno snabdijevanje odnosno otkad je po novom Zakonu o električnoj energiji došlo do razdvajanja operativnih i distributivnih preduzeća i usluga snabdijevanja (struju više ne plaćamo distributivnim preduzećima).

“Ova obavještenja su poslata prije tri godine, međutim građani nisu reagovali na obavještenja do ovog zadnjeg kada smo na jednom posebnom listu uz svaku dospjelu fakturu obavijestili građane o obavezi zaključivanja ugovora o snabdijevanju, jer to je prije svega zakonska obaveza”, rekla je ona za RTRS.

U Direkciji za snabdijevanje saznajemo da su gužve širom RS i da će rok sigurno biti produžen. Ono što je značajano, niko neće ostati bez struje.

Zašto ERS nije poslala ugovore na adrese?
Jedan od stručnjaka iz elektro-energetskog sektora koji nije htio da bude imenovan kaže da je ovaj potez Direkcije odnosno ERS “potpuna greška”.
“Potpisao se neko ili ne potpisao, nikome neće biti isključena struja. Mogli su napraviti tipski ugovor i dostaviti sa računom da ljudi potpišu i vrate”, kaže naš sagovornik.

Druga opcija je bila da upozorenja za potpisivanje ugovora budu poslata parcijalno, a ne svim korisnicima odjednom s obzirom da samo na krajiškom području ima 260.000 korisnika električne energije preko javnog snabdijevanja.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI