Gužve u autobusu

Uprkos tome što školska godina nije završena i što još nije počeo da se primjenjuje ljetni red vožnje „Central“ je izbacio dodatne autobuse sa linije 14 B.

Naime, po dva autobusa su sa Kočića za autobusku stanicu saobraćala ujutro u sedam i u 13 časova, odnosno kada učenici idu u prvu i drugu smjenu.

Izbacivanje dodatnih autobusa izazvalo je velike gužve, pogotovo u sedam časova, jer pored učenika, ovom linijom se vozi i mnogo onih koji u to vrijeme idu na posao.

Putnici kažu da je jedan autobus već na prvoj stanici pun i da se nema gdje stati, a kamoli sjesti. Zbog velikih vrućina i gužvi u autobusu djeca jedva dišu, a većina ih se odlučuje da zbog toga, bez obzira na kilometre, u školu idu pješke.

– Đaci dobijaju besplatne mjesečne karte, pošto putuju više od četiri kilometra do škole- samo smo oko tri marke plaćali PDV. I ove godine prevoznici su u junu, pošto mjesečna vredi do 31. juna, a školska godina završava desetak dana prije, povisili cijenu, tako da smo morali da platimo 6 maraka. Očigledno je bitno da se platilo, a to što dijete jedva uđe u autobus nije važno – kaže jedna od majki, čija dva sina putuju ovom linijom.

Drago Ostojić, direktor “Centrala” tvrdi da, s obzirom na to da su maturanti završili sa nastavom, nema potrebe za dodatnim školskim autobusima, te dodaje da će početkom nove školske godine ponovo uvesti dodatna vozila.

Komentarišući razliku od tri marke, koju su đaci morali da plate, Ostojić kaže da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS sufinansiralo  trošak mjesečne karte samo do 20. juna, do kad traje školska godina.

Sa Ostojevićevim navodima putnici nisu saglasni, te ističu da je van svake pameti ukidanje dodatnih autobusa, jer maturanti ne utiču značajno na smanjenje broja putnika.

– U vrijeme kada su svi đaci putovali, autobusi bili prepuni, tako da nije bilo potrebe za ukidanjem- kaže Jelena K.

Sastanak zbog “tempiranih bombi”

Ovo nije prvi put da se roditelji đaka koji putuju na liniji 14B bune.

Nedavno se autobus pokvario, pa su putnici morali da presjedaju na sred puta, a isti autobus nekoliko dana prije toga se zapalio. Roditelji sa kojima smo razgovarali ranije, rekli su da će zbog stalnih problema na ovoj liniji tražiti i sastanak sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Izvor: Blic

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: