Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, uz umjerenu frekvenciju vozila.
Vozačima se iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju da putovanja na duže relacije izbjegavaju u najtoplijem dijelu dana, voze maksimalno oprezno, prave češće pauze i izbjegavaju preticanja.

Na dionicama magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i Han Pijesak dva-Sokolac u toku su radovi na rehabilitaciji puta te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Rača-Vršani zbog vozila koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.
U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka jedan zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, Ulica Kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, a izmjenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Lamovita-Ivanjska.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog put Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog aktivnog klizišta na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu saobraćaj se odvija usporeno, a u toku je sanacija klizišta na dijelu magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, pa se saobraćaj odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.
Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, kao i na dijelu magistralnog puta Brod na Drini – Hum.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

U FBiH još danas će, od sedam do 15 časova, biti obustave saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Kamenica, a vozila će saobraćati kroz naselje Vrkašić.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kiseljak-Busovača, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova, te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta M-17.

Zbog radova na mostu na Ilidži, saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Iz AMS navode da na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačane frekvencije vozila zbog sezone godišnjih odmora, ali trenutno u putničkom saobraćaju nema nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI