“Graffiti jam” na banjalučkom “Građištu”

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista Geto, Helsinški parlament i Illuminations BH iz Banja Luke uz podršku građana ulice Sime Šolaje organizuje 20. juna jednodnevno dešavanje na improvizovanom dječijem igralištu poznatom kao Građa.

– Ideja je da se pored kreativnog oslikavanja zidova i radionica sa najmlađima, realizuje i večernja projekcija filmova. Zidove će oslikati grafiteri iz Sarajeva, Tuzle i Banja Luke – Lack, Demon, Trie, Jeko, Hades, Neun, Twek, Grme i Papi koji će na svojim muralima raditi zajedno sa djecom iz naselja. Radionicu zvuka vodiće Tijana, Saša Đorđević, DaVinči, Fejk Blondi i Oridžidži muzičari iz Banja Luke koji će sa zainteresovanim polaznicima proći kroz osnove puštanja muzike, poručuju organizatori.

Manifestaciju otvara Omladinski centar Zdravo da ste u 12h sa radionicom afričkih udaraljki nakon kojih će zajedno sa Centrom za životnu sredinu organizovati radionice bojenja sa motivima na temu zaštite životne sredine i izradu predmeta od tetrapaka.

U večernjem terminu prikazat će se dokumentarni film Undamaged iz 2018 koji prati grupu kajakaša na divljim rijekama Balkana. Penjački klub Extreme predstavit će se emitovanjem filma o festivalu Drill and Chill.

Partneri manifestacije su Centar za zaštitu životne sredine, Omladinski centar Zdravo da ste, DKC Incel, Penjački klub Extrime, Impuls portal i kompanija Manja.

Izvor: fbl.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI