Gradski olimpijski bazen u ponedeljak prestaje sa radom!

Tako će više od 1.000 djece ostati bez uslova za treniranje.

Ogorčenost radnika koji nisu primili plate četiri mjeseca ne može se ni opisati normalnim riječnikom.
Sve vrijeme smo radili bez plate kako bi djeca barem normalno trenirala, ali sada više nema ni osnovnih uslova za rad. Mali bazen je van funkcije, jer je došlo do kvara na pumpama koje se ne mogu popraviti zbog milionskih dugovanja JP “Akvana” prema firmi Novoteks. Nažalost došli smo do kraja- istakao je radnik Akvane za Gerilu.

Svi sportski klubovi dobili su jutros obavještenje u kojem se navodi da bazen prestaje sa radom u ponedeljak 10. oktobra, jer više nema higijenskih, zdravstvenih, ali ni bezbjednosnih uslova za nastavak rada.

– Vlastitim sredstvima smo uspjeli nabaviti hlor kako bi bazen radio zadnjih dana, ali više ni za to nemamo uslova- izjavio je sportski direktor “Olimpa” Miodrag Čeko.

Dodaje kako postoji rješenje, ali da ono mora biti obavljeno u narednih 48 časova.

-Kako bi Gradski olimpijski bazen normalno funkcionisao potrebno je da se on odvoji od Akvane, odnosno akvaparka, jer za sporna dugovanja GOB nije ni odgovoran, ali za to je potrebno sazvati hitnu sjednicu gradske skupštine u narednih 48 časova- objasnio je Čeko.
Roditelji i djeca nisu skrivali ogorčenje posljednjim obavještenjem.

– Mjesecima radnici nemaju plate, ali su radili kako bi djeca normalno trenirala. Stanje u kojem se trenutno nalazi bazen je katastrofalno i ovo je bruka i sramota i grada i države- izjavio je Banjalučanin čiji je identitet poznat redakciji Gerile.

Izvor: Gerila

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: