Gradski odbornici glasali za poskupljenje, vode, grijanja …

Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas su donijeli odluke o poskupljenju vode, grijanja i odvoza otpada, a na kraju ih i prihvatili, većinom glasova.

Međutim, u toj većini nisu bili predstavnici Demosa i Ujedinjene Srpske.

Preciznije, kada je riječ o US, kako je naveo Neven Stanić, šef kluba odbornika Ujedinjena Srpske, podržali su povećanje cijene vode i odvoza otpada, ali nisu podržali povećanje cijene grijanja i grant prema privrednom društvu ‘Eko Toplana’.

Objasnio je da je ovo preduzeće i prije nekoliko mjeseci dobilo grant i to u iznosu od dva miliona maraka, a da taj grant nisu opravdali. Naglasio je da je neophodno da se vidi gdje troše novac.

U aktuelnom sazivu gradskog parlamenta, US ima tri odbornika (Neven Stanić, Milenko Rosić i Željko Amidžić), a DEMOS dva (Slobodan Stanarević, Đuro Čubrilović).

Osim ove dvije stranke, odluke nije podržao, iako je predlagač gradonačelnik Draško Stanivuković, i dio odbornika PDP-a, odnosno Milko Grmuša, Nemanja Kondić i Dijana Ješić. kao i odbornik pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić.

Saša Lazić iz pokreta “Banjaluka zove”, kao i odbornici PDP-a, Milko Grmuša i Nemanja Kondić, nisu podržali nijednu od pet tačaka koje su se danas našle na dnevnom redu.

Konkretno, Lazić, Grmuša i Kondić bili su uzdržani tokom glasanja o prve dvije tačke u vezi sa poskupljenjem vode, dok su se izjasnili protiv, prilikom glasanja o preostale tri tačke, odnosno o poskupljenju odvoza otpada, poskupljenju cijena grijanja i odobravanju granta od pet miliona “Eko toplanama”.

Još jedan odbornik PDP-a, nije podržao prijedloge gradonačelnika Stanivukovića, a riječ je o Dijani Ješić, koja je bila uzdržana prilikom glasanja o poskupljenju odvoza otpada, dok je bila protiv poskupljenja grijanja i granta “Eko toplanama”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI