Gradske vlasti podižu “kredit” od 12 miliona KM

Vanredna sjednica Skupštine grada održaće se 27.maja sa početkom u deset časova u kulturnom centru Banski dvor a jedna od tema koju će odbornici razmatrati je i emisija obveznica od 12 miliona KM.
Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će to zasjedanje biti posvećeno restrukturisanju gradskih finansija.

– Kao posljedica epidemije došlo je do velikg pada privrednih aktivnosti ali i posljedično do velikog pada privrednih aktivnosti tako da do danas imamo pad javnih prihoda u iznosu od 11 miliona KM, a procjene su da će do kraja godine ta cifra popeti na 30 miliona KM – precizirao je Radojičić.

Kazao je da takva situacija zahtjeva potpuno restrukturisanje gradskih finansija.
– Zato je i predloženo da se na idućoj sjednici Skupštine grada razmatra Nacrt rebalansa i paket od osam akata koji su vezani za to. Naše političko opredjeljenje je da ne zaustavljamo kapitalne investicije, zbog toga je predložena odluka o emisiji obveznica od 12 milion KM za kapitalne investicije. Sve ostalo ćemo pokušati nadoknaditi raznim uštedama i restrukturisanjem u budžetu grada kako bi pokušali planirano da iznesemo do kraja godine, nadajući se da će doći od određenog oporavka privrede i da neće situacija biti teška kao što je sada -naglasio je Radojičić.

Dodao je da će pored devet akata koji se odnose na gradske finansije pred odbornicim naći i četiri redovna akta. Jedan se odnosi na Odluku o Fondu socijalnog stanovanja.

– U gradu su završeni stanovi za socijalne kategorije, prvi blok od 30 stanova koji trebaju biti dodjeljeni. Pretpostavka za to je odluka koju treba donijeti Skupština grada a koja definiše kako će se taj Fond održavati – naveo je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: