Građani pomogli policiji u otkrivanju kradljivca

Policijska uprava Banja Luka se zahvaljuje medijima i građanima koji su dostavili korisne informacije, na osnovu kojih je istog dana kada je objavljena fotografija, identifikovan maloljetnik koji je izvršio krivično djelo „Teška krađa“ dana 10.08.2017. godine u ulici Slobodana Kusturića, grad Banja Luka.

 

Prema maloljetniku će se postupiti u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i moleljetnicima u krivičnom postupku i biće ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo „Teška krađa“ jer je na drzak način od oštećen oteo novčanik sa novcem i ličnim dokumentima.

 

Tužilac za maloljetnike  Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, naložio je da se u redovnoj proceduri dostavi izještaj protiv osumnjičenog za navedeno krivično djelo, a policijski službenici nastavljaju preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju dokumentovanja navedenog i utvrđivanja da li se osumnjičeni može dovesti u vezu i sa drugim krivičnim djelima.

 

Kroz navedeni događaj i postupanje istaknut je značaj međusobne saradnje i povjerenja između predstavnika medija, građana i policije, što je od izuzetne važnosti u prevenciji, identifikaciji i rješavanju bezbjednosnih problema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: