Gradi se ljetna pozorišna scena, Gradsko pozorište Jazavac u akciji

“Život ne može stati, pa tako ni pozorište. Igraćemo predstave za 50 ljudi u publici, uz sve mjere zaštite. Predstave ćemo igrati na otvorenom dok god nam to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Projekat ljetne scene Gradskog pozorišta Jazavac osmislio je Željko Kusić, arhitekta iz Banjaluke”, kaže za Mondo glumac i organizator Gradskog pozorišta Jazavac Ljubiša Savanović.

Na ljetnoj sceni biće igrane predstave sa repertoara Jazavca, ali i drugih pozorišta.

“Svi oni umjetnici iz Banjaluke i okruženja koji su zainteresovani da nastupe na ovoj sceni, pod ovakvim ograničenim, uslovima – dobro su došli. Postoji mogućnost da tokom septembra na ovoj sceni održimo i Međunarodni festival glumca ZAPLET 12 ukoliko procijenimo da je to bolje nego da se festival desi krajem oktobra u redovnom terminu”, kaže Savanović.

Navodi i da je Gradsko pozorište Jazavac početkom godine počelo rad na novoj predstavi “Skupština”, u režiji Ivana Plazibata.

“Premijera je planirana za kraj oktobra i ona će se desiti tad u svakom slučaju. Ako je ne budemo mogli izvesti pred publikom, predstava će biti snimljena i emitovana online”, navodi Savanović.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: