Grad sufinansira članarine u klubovima

Novi ciklus sufinansiranja članiranina u sportskim organizacijama u okviru projekta „Sport dostupan djeci“ počinje narednog mjeseca, saopštili su iz Gradske uprave.

Za te namjene, kažu, biće izdvojeno 77.000 KM, koje će biti raspoređene putem javnog poziva koji je danas raspisalo nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

– U cilju uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti, pozivamo sve klasifikovane sportske organizacije sa teritorije grada u sportovima prve i druge kategorije da se u narednih deset dana prijave na javni poziv i na taj način učestvuju u realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“ – kazali su iz resornog odjeljenja, ističući da su ovim projektom sufinansiranja članarina roditelji znatno rasterećeni.
Kako su naveli, „Sport dostupan djeci“, koji je kao novina počeo da se realizuje od prošle godine, podrazumijeva sufinansiranje članarina u klasifikovanim sportskim organizacijama koje mogu da podnesu zahtjeve za subvencionisanje članarina u dvije najniže kategorije koje se nalaze u sistemu takmičenja matičnog sportskog saveza u skladu sa odobrenim brojem za jednu sportsku granu.

Grad će sa izabranim sportskim organizacijama preko kojih će se sprovoditi ovaj projekat potpisati ugovor, kojim se definiše broj i iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika tih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI