Grad spreman da pomogne Gimnaziji

Prema predračunu vrijednosti radova, za hitnu sanaciju instalacija u banjalučkoj Gimnaziji potrebno je 253.400 KM bez PDV-a, potvrdila je za “Nezavisne” Vita Malešević, direktorica Gimnazije.

Kako je dalje objasnila, predračun su sastavili stručnjaci Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, te je dostavljen nadležnom ministarstvu, kao i Gradskoj upravi, od koje se, kako kaže Maleševićeva, sada čeka odgovor.

“Predračun sam proslijedila gradu čim sam ga dobila”, kazala je Maleševićeva.

Dodala je da se nada da će im grad pri rješenju ovog pitanja izaći u susret koliko bude mogao.

Prema njenim riječima, situacija u školi je trenutno stabilna, ali, kako kaže, i dalje daleko od normalne. Naglasila je da su ova sredstva potrebna za samu sanaciju, odnosno popravak vodovodnih i kanalizacijskih mreža, te ostale neophodne elektroradove.

Prema njenim riječima, od procijenjenih malo preko 250.000 KM najviše novca je potrebno za sanaciju toplovoda, odnosno za mašinske radove.

“Kada se sve sanira, nadamo se da ćemo biti mirni, ali to ne znači da nije potrebna u budućnosti dubinska izmjena”, rekla je Maleševićeva. Istakla je da su dosad popravili šta su mogli te da više ne curi voda, što je omogoćilo učenicima normalnu nastavu.

“Časovi su vraćeni na 45 minuta. Voda više ne curi u učionicama, tako da smo od ponedjeljka ove sedmice pod redovnim režimom rada”, kazala je Maleševićeva. I

z Gradske uprave su kazali za “Nezavisne” da su juče zvanično zaprimili predračun od Gimnazije, kao i dopis od nadležnog ministarstva, gdje je naznačeno da grad i Ministarstvo zajedno treba da rješavaju ove i njima slične probleme.

“Mi uvijek imamo i volju i želju da pomognemo”, naveli su u Gradskoj upravi.

Podsjećaju da je grad ove godine već izdvojio 200.000 KM, za šta je škola raspisala javnu nabavku za obnovu stolarije.

Dodali su da je potrebno ustanoviti koliko novca je ukupno potrebno, nakon čega će s nadležnim ministarstvom utvrditi sljedeće korake. “Kada sve saberemo, vidjećemo kakve su nam mogućnosti i na koji način i u kojim terminima možemo da pomognemo školi”, zaključili su u Gradskoj upravi.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI