Grad i ove godine sufinansira dječije članarine u sportskim klubovima

Grad Banjaluka će i ove godine sufinansirati sportske aktivnosti mališana u sportskim klubovima u okviru projekta „Sport dostupan djeci“, a za ove potrebe gradskim budžetom predviđeno je 80.000 KM.
Javni poziv na koji će se moći prijaviti klubovi, biće raspisan krajem ovog mjeseca, najavili su iz Gradske uprave.

– Pravo učešća, kao i prošle godine, imaće klasifikovane sportske organizacije u sportovima prve i druge kategorije u skladu sa pravilnikom o kategorizaciji sportova Grada – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.
Podsjetio je da je ovaj projekat zaživio 2018. godine, te da je u skladu sa Programom razvoja sporta grada za period 2018-2022. godina, gdje je jedan od strateških ciljeva upravo dostupnost sporta djeci.

– Kroz projekat, Grad sufinasnira određen broj članarina za najniže uzrasne kategorije sportskih klubova sa osnovnim ciljem da se svoj djeci omogući bavljenje sportom, a ne samo onima koji su u mogućnosti da plate. Prošle godine je to bilo 2.500 članarina za 40 sportskih organizacija – naveo je Banjac.

Projekat će opet trajati osam mjeseci, a izabrane sportske organizacije (klubovi) potpisaće sa Gradom ugovor o sprovođenju projekta „Sport dostupan djeci“, kojim će se definisati broj i ukupan iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika sufinansiranih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: