Grad Banjaluka daje milion KM podsticaja za posao

Grad Banjaluka objavio je danas javni poziv za dodjelu sredstava za podsticaj zapošljavanja za 2018. godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.020.000 KM.

Sredstva su namijenjena za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava, za sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava s ciljem tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća planirano je 520.000 KM.

Za subvencije za prekvalifikaciju radnika s ciljem obezbjeđenja deficitarnih zanimanja i osiguranja adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti preduzeća i podsticanje novih zapošljavanja planirano je 100.000 KM.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola predviđeno je 100.000 KM, dok je za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno 300.000 KM.

Na javni poziv mogu da se prijave privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost.

Rok za podnošenje prijava je 13. jul, a mogu ih podnijeti i nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji banjalučke Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i srednje stručne škole, koji ispunjavaju određene uslove.

Dodatne informacije u vezi sa pozivom, mogu se dobiti u gradskom Odjeljenju za privredu na broj telefona 051/244-444, lokal 837 ili mejlom /[email protected]/.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI