Gorjela napuštena kuća u Docu

Požar u napuštenoj i devastiranoj kući u Ulici Milana Rakića u Banjaluci, u kojoj su se ranije znali okupljati beskućnici ili narkomani, izbio je u ponedjeljak, ali na sreću niko nije povrijeđen.

Kako saznajemo na licu mjesta, u proteklom periodu utočište u ovom devastiranom objektu u banjalučkom naselju Dolac našao je muškarac koji je odranije poznat policiji zbog krivičnih djela, a mještani sumnjaju da je požar mogla izazvati mala plinska boca.

Ipak, detalji i tačan uzrok požara biće poznati nakon policijskog uviđaja.

Mještani kažu da je ova kuća godinama napuštena i u njoj su se često okupljali razni ljudi, a posljednjih dana tu je boravio muškarac.

Kažu da su zaključili da je više dana tu jer je bio stavio i plahte na prozor, a jednu prolaznicu je čak bio i pozvao da uđe unutra.

Takođe su nam ispričali da je u toj kući prije dvije godine bilo pronađeno tijelo muškaraca koji je prethodno bio nestao, a na čijem tijelu nije bilo tragova nasilja.

Požar na ovom objektu je izbio oko devet časova, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je dalje širenje vatre na objekte u blizini.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, o događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se, nakon što se stvore uslovi, na licu mjesta obavi uviđaj i da se Okružnom javnom tužilaštvu dostavi izvještaj nakon prikupljanja svih činjenica na okolnosti izbijanja požara.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI