Glumci “Jazavca” igraju za djecu u Kolima

Predstava „Kako su postale ružne reči“ Gradskog pozorišta “Jazavac” u četvrtak će biti odigrana i u OŠ “Petar Kočić” u Kolima, sa početkom u 10 časova. Riječ je o projektu “Kultura u pregrađu”, zahvaljujući kojem mališani imaju priliku besplatno da pogledaju predstavu u svom naselju.
– Pozivamo sve mališane i njihove roditelje iz Kola i okoline koji vole pozorište ali i sport i zdravu ishranu da dođu sat vremena ranije jer ih očekuju dodatni sadržaji prije predstave. Prateći sadržaji su predavanja, radionica, edukacija na temu značaja zdrave ishrane i bavljenja sportom od ranog djetinjstva te učenja djece lijepom i kulturnom ponašanju u javnim ustanovama. Ulaz na predstavu i prisustvo pratećim sadržajima je besplatno – poručili su organizatori.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je, ističu, približiti djeci Banjaluke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja. Učenje djece o važnosti odlaska u kulturne ustanove i sticanje pozitivnih navika u ranom djetinjstvu koje se prenose na kasniju dob. Učenje djece lijepom ponašanju u kulturnim institucijama i edukacija djece o zdravom stilu života koji za temelj ima kulturu, sport i zdravu ishranu.
Projekat „Kultura u predgrađu“ Gradskog pozorišta Jazavac traje do marta, u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD koji finansira Evropska unija, a implementira UNDP.

Djeca predškolskog i školskog uzrasta koji žive u mjesnim zajednicama Krupa na Vrbasu, Potkozarje, Kola i Dragočaj će imati priliku da besplatno pogledaju predstave Juhu scene Gradskog pozorišta Jazavac i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave.

Izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: