Gdje su pare od uplaćenih ekskurzija? Pismo čitateljke

Magarica namagarčena!
Želim da Vam se zahvalim na tekstu koji ste napisali i objavili pod nazivom; Magarci odgajaju buduće magarce! Odličan! Odličan tekst. Isti se prepoznaju, magarica!

Ova magarica popustila je nasljedniku pred najčešćim neargumentovanim argumentom „Idu svi, hoću i ja! Pa to je najljepše od srednje škole!“, da je zanemarila instiktivno NE nakon što joj je agencija poturila ugovor iz 2018. godine (ne samo meni već svim roditeljima tada trećih razreda). Toliko im je bilo ljeno da se bave svojim poslom, jer prolaze na tenderu svakako, zarađuju svakako (jer sve je unaprijed dogovoreno, a vi ste samo novčanik iz kojeg se uzima), zanemarila je i bahatost vlasnice agencije i popustila. Popustila svom djetetu jer je djete dobro, nije krivo, pa ne treba da mu ne izađem u susret, pa to mu znači, da ne bude da moje djete ne može na eksukrziju i sve ostale, mentalno stereotipno usađene gluposti koje vam mogu pasti na pamet.
Elem, jedva smo od agencije dobili ugovor sa pristojnim datumom, uplatili četiri ili pet rata kako ko…i korona sve je stalo. S obzirom da smo stereotipno naučili da ćutimo ne ističemo se prvi, kao ono sramota je pitati za svoj novac, čekamo. Ono neumjesno je pitati jer borimo se protiv korone, pa ako šta drugo kažeš nisi društveno prihvaljiv (ovo logično samo po površini, bara je mirna ispod je neman).
Čekamo, čekamo, ne uplaćujemo…4ti razred srednje Banjalučke škole.
Počinje školska godina i dalje čekamo.
Odgovor profesionalniji od ugovora, datum je korektan. Pričamo o ekskurziji u martu jer će djeca maturanti možda ipak otići na ekskurziju. Ko još u ovo vjeruje, korona je to davno demantovala. Dobićemo zamjenski vaučer za porodicu da ljetuje u Grčkoj (i djeca su tamo trebala ići). Dakle, mi ćemo vam reći gdje ćete ljetovati i daćete nam još novca. I treće dobićete novac kada odbijemo troškove za koje ne znamo koliki su (valjda dodatno naplaćuju ležarinu za naš novac, ako ne znaju koliko su do sada potrošili) i naravno u ratama kako ste i uplaćivali do kraja naredne godine. Novac stoji u agenciji od februara. Moj novac, moj zarađeni novac, dovoljan da porodici obezbjedim tri sedmice egzistencijalnih namirnica)
Elem, protiv bahatosti se ne može jer iza agencije stoji neki politički svat (otud ona bahatost).
Ono što je magarica shvatila jeste da će dobiti nazad ono droba što joj baci agencija! Naravno, promjeniće magarica i način razmišljanja, fućkaš stereotipe, ne živim od njih već od onog što zaradim bez podrške svata, a u ovim godinama mogu biti i društveno neprihvatljiva. I naravno, prioritetno – drugo djete sada učiti da ne njače ili ako već mora da njače da to radi u nekoj drugoj zemlji jer tamo je trava ipak uređenija.
A vi? Pa nadam se da nećete dozvoliti da vas namagarče i da ćete tekst pročitati na vrijeme. Ime agencije ću prenositi u usmenom predanju jer bi me još i tužili pa uzeli još mog novca, jer njima je sve malo!

Magarica namagarčena!

D.G.

Škola u prirodi 20 KM! Magarci odgajaju buduće magarce!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: