Gala Spektakl, na Kastelu sve „Banjalučanke“

U srijedu u 21 čas,  na Svjetski dan muzike, na tvrđavi Kastel, nastupiće skoro sve pjevačice koje su pjevale i sada pjevaju u horskom ansamblu, horu „Banjalučanke“.

„Banjalučanke“ u srijedu počinju da slave ulazak u petu deceniju postojanja, obilježavaju punih 40 godina rada i postojanja. Kuriozitet rođendanskog koncerta hora predstavlja činjenica da će se na njemu  okupiti veliki broj članica svih dosadašnjih generacija „Banjalučanki“,  koje će na kraju koncerta zajedno izvesti nekoliko kompozicija.

Svoj kraći samostalan nastup imaće članice i prve generacije hora „Banjalučanke“

Koncert će biti obogaćen podrškom gudačkog orkestra i velikog broja instrumentalista i solista, a želja Banjalučanki je da naprave  još jednu noć za pamćenje, dostojnu jubileja. Ženski hor “Banjalučanke” ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i BiH.

Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima ženski kamerni hor „Banjalučanke“ je uvršten na zvaničnu Rang listu pedeset najboljih kamernih horova svijeta Svjetske horske asocijacije  INTERKULTUR (Top 50 Chamber Choirs & Vocal Ensembles).

Ženski kamerni hor „Banjalučanke“ bi polovinom oktobra trebao učestvovati na Internacionalnom horskom takmičenju u Kalamati, koje će biti posljednji veliki test pred najznačajnije svjetsko takmičenje –  Svjetsku horsku Olimpijadu koja će se 2018. godine održati u Južnoafričkoj Republici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: