Gabor Mate u Banjaluci u okviru programa “Podrška, ne perfekcija”

U okviru međunarodno priznatog programa “Podrška, ne perfekcija”, koji šest godina uspješno sprovodi Fondacija “Novak Đoković”, u Banjaluci i Sarajevu će u oktobru biti održano predavanje poznatog kanadskog govornika i autora bestselera, doktora Gabora Mate o kvalitetnijem ranom razvoju djece.
Mate je veoma tražen zbog stručnosti o više tema, uključujući traumu, zavisnost, stres i uticaj prevencije na pravilan razvoj ličnosti, saopšteno je iz Fondacije “Novak Đoković”.

Mate objedinjuje naučna istraživanja, istorije slučajeva, lične uvide i iskustva kako bi predstavio široku perspektivu koja prosvjetljuje i osnažuje ljude da rade na izlječenju sebe i svojih bližnjih.

Na predavanju i edukativnoj radionici objasniće uvide i rezultate iz lične prakse u radu sa pacijentima kroz razgovor sa suosnivačem i globalnim direktorom Fondacije Jelenom Đoković.
Đokovićeva je istakla da ova fondacija drugu godinu zaredom u region dovodi renomiranog svjetskog stručnjaka čija se nastava zasniva na ranom razvoju, navedeno je u saopštenju.

– Dr Gabor Mate je neko od koga možemo mnogo naučiti i zaista se radujemo što ćemo sa njim posjetiti nekoliko zemalja u regionu i omogućiti svim zainteresovanima da se upoznaju sa njegovim radom. “Novak Đoković” fondacija i dalje će biti pokretač važnih društvenih pitanja u regionu i učinićemo sve da opravdamo povjerenje mnogih divnih ljudi koji podržavaju naš rad – poručila je Đokovićeva.
Predavanje u Sarajevu biće održano 10. oktobra u Bosanskom kulturnom centru, a 12. oktobra u Banjaluci u Sportskoj dvorani “Obilićevo”.

Karte se mogu kupiti putem servisa kupikartu.ba.
Doktor Mate je nakon 20 godina porodične prakse i iskustva u palijativnom zbrinjavanju, radio više od decenije u Vankuveru sa pacijentima koji su oboljeli od zavisnosti i mentalnih bolesti.

Njegova knjiga o zavisnosti osvojila je nagradu “Hubert Evans” za književnu publicistiku. Za revolucionarni medicinski rad i pisanje odlikovan je Ordenom Kanade, najvišom civilnom nagradom u zemlji, kao i nagradom za državnu službu Vankuvera.

On je i osnivač terapijskog pristupa koji sada proučavaju stotine terapeuta, doktora, savjetnika i drugih profesionalaca širom svijeta.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI