Fudbal u škole: OŠ „Stanko Rakita“ najbolji u Banjaluci, poznati svi putnici na regionalno takmičenje

Učenici Osnovne škole „Stranko Rakita“ pobjednici su opštinskog takmičenja koje je održano u Banjaluci u sklopu projekta „Fudbal u škole“. Oni su bili najbolji u konkurenciji 11 ekipa, te obezbijedili mjesto na regionalnom takmičenju. Uz njih, dalje idu učenici OŠ „Vuk
Stefanović Karadžić“ koji su osvojili drugo mjesto, te OŠ „Borisav Stanković“ koja je domaćin regionalnog prvenstva 11. novembra.

Sjajan fudbal, mnogo emocija, slavlja i tugovanja viđenoje na terenima OŠ „Nikola Tesla“, a mališani su prikazali zavidan nivo umijeća sa „bubamarom“. Poslije dostauzbuđenja i više od šest časova nadmetanja dječaci iz banjalučkog naselja Vrbanja mogli su da slave.


U konkurenciji djevojčica najbolje su bile učenice iz OŠ „Nikola Tesla“.
Turnirom u Banjaluci završena su opštinska takmičenja, tako da se znaju svi putnici na regionalno. Pored navedenih iz Banjaluke za titulu regionalnog šampionaboriće se učenici OŠ „Mladen Stojanović“ Laktaši, OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor, OŠ „Miloš Dujić“ Čelinac, OŠ
„Nemanja Vlatković“ Šipovo i OŠ „Vuk Karadžić“ Jezero.

Uz Banjalučanke iz „Tesle“ na regionalnom takmičenju nastupiće OŠ “Mladen Stojanović“ Laktaši, OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor i OŠ „Miloš Dujić“ Čelinac.

Projekat pod nazivom “Fudbal u škole” realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pokroviteljstvo Evropske fudbalske federacije (UEFA), a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske. U toku su opštinska takmičenja, zatim će tokom novembra biti održana regionalna, a početkom decembra je veliko republičko finale u Banjaluci.

Podršku projekta koji se odvija pod motom “Zdravo dijete, zdrava škola” dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te
Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Crveni krst Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: