Foto/Kako bi trebalo da izgleda novi “Palas”

Na mjestu nedovršenog dijela hotela „Palas“ biće izgrađen novi, hotel, čiji je projekat danas i zvanično predstavljen.

Projekat je koštao 1,2 miliona KM, 2,2 miliona KM košta rušenje, a investicija je vrijedna 150 miliona KM. Biće visok preko stotinu metara.

Vlasnik kompanije „Cepter“, Filip Cepter kazao je da mu je pored brojnih projekata i izazova koje je prošao, ovaj biti jedna od najinteresantnijih za koji je posebno vezan.
-U posljednje dvije godine u ovaj projekat uložio sam mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije. Pokušavamo decenijama da riješimo ovaj problem da sklonimo ovaj simbol nedovršenosti i nismo uspjeli. Bilo je hiljadu tada nerješivih stvari, a danas su se uslovi promijenili i uspješno smo riješili prepreke zahvaljujući prije svih gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovom timu, koji je i pokrenuo sve ovo – kazao je Cepter.


Poručio je da će novi objekat, koji je kreirao svjetski poznati arhitekta Hani Rašid – biti veličanstven i da će Banja Luka po tom objektu biti prepoznatljiva.

Iz preduzeća „Ruting“ naveli su da objekat predstavlja iskorak u arhitektonskoj praksi našeg grada.
-Daljnjom izgradnjom hotelskog kompleksa uz izgradnju podrumske parking garaže stvoriće se uslovi za realizaciju regulacionim planom predviđenog rješenja proširenja samog Trga Krajine. Projektovano rješnje pružiće jednu novu sliku Trga kao okosnice društvenih dešavanja u našem gradu – rekli su iz ovog preduzeća.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI