Finansije gase banjalučke odbojkaše?

Apeli Odbojkaškog kluba Borac nisu urodili plodom! Banjalučkom klubu je potrebno oko 10.000 maraka da završi tekuću sezonu, dok su ukupni dugovi oko 30.000, ali uprkos tome i dalje su prepušteni sami sebi.

Borac je prije sedam dana uputio apel za podršku kako bi priveo sezonu kraju ali očekivani odgovor nije došao ni sa jedne strane. Klub će sutra na parketu da se bori protiv sarajevske Bosne za plasman u polufinale plej-ofa.

Predsjednik kluba Aleksandar Dakić se nada da će nadležni ipak reagovati.

– Na naš prvi apel koji smo uputili nadležnima, Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, predsjednici Republike Srpske kao i gradonačelniku Banjaluke, niko nije odgovorio. Mi trenutno imamo dug prema igračima za četiri mjeseca (ekipa sa stručnim štabom košta 2.500 mjesečno), zatim dugovanja za ranije mečeve gdje smo novac pozajmili kako bi se takmičili (9.000), te dugove za tekuće obaveze i za opremu (2.500) na kojoj je logo dosadašnjeg generalnog sponzora M.tela. I dalje se nadamo da će M:tel prepoznati naš trud i zalaganje i da će promijeniti odluku o prestanku sponzorstva. Mi smo uvijek davali maksimum za naš grad i Republiku i mislim da smo zaslužili da nam se pomogne – istakao je Dakić.

Trener Mišo Marjanović ističe da uprkos svim problemima ekipa dobro radi.
– Ekipa uprkos problemima zaista radi odlično. Čini mi se da što je situacija gora da igrači sve jače treniraju i da su bolji. Pred nama je meč protiv Bosne sa kojom smo odigrali dva meča u kojima je bio polovičan učinak, tako da mislim da imamo realne šanse da izborimo polufinale. Predsjednik je rekao o problemima, a mi nastojimo da takmičenje završimo na najbolji mogući način, uz nadu da će naš trud i rad biti vrednovan – poručio je Marjanović.

Odbojkaš Marko Kljajić nije želio previše o problemima.

Mogu obećati u ime svojih saigrača da ćemo u ovom dvomeču uraditi sve da ostvarimo povoljan rezultat i da izborimo polufinale prvenstva BiH uprkos svim problemima. Sigurno da nam pored novca, veliki problem predstavlja i činjenica da imamo termine u 22 časa, što je veliki problem – rekao je Kljajić.

Meč Borac – Bosna igra se u dvorani Borik od 19 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: