Filozofski fakultet organizuje u Banskom dvoru niz predavanja

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci organizovaće u Kulturnom centru Banski dvor niz predavanja o temama koje su od interesa za širu zajednicu, dogovorili su dekan Fakulteta Srđan Dušanić i direktor ove ustanove kulture Mladen Matović.Predavanja će jednom mjesečno biti organizovana u večernjim časovima, a neke od tema su “Izazovi roditeljstva – granice nekad i sad”, “Nasilje u društvu”, “Djeca i ekrani – kada je previše?”.
Planirana su predavanja o temama “Dva Krajišnika: Tolkin i Ćopić imaginativne paralele i značaj”, “Kako se (ne) postaje zavisnik o kockanju?”, “Kako podsticati kreativnost kod djece?”, kao i “Pod stresom sam i šta sad?”, “Zašto nauka nije samo teorija?” i “Brak ili mrak”.

Iz Filozofskog fakulteta navode da ovim predavanjima na kojima će ulaz biti slobodan žele da pomognu sugrađanima u suočavanju sa različitim dilemama i izazovima, ali i da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove.

– Stalo nam je do društva u kojem živimo i želimo na različite načine da damo doprinos njegovom razvoju – saopšteno je iz Filozofskog fakulteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: