Film o Herojima

Ljubav majke može da pomjeri planetu. Porodica Gajić iz Banjaluke pomjerila je planetu. Njihova borba, upornost i ljubav, najvećim dijelom zaslužna je za pronalazak lijeka za jednu od najtežih dječjih bolesti na svijetu, Laforinu bolest. Ova Banjalučka porodica, već godinama radi, informiše, animira i donira sredstva za pronalazak lijeka. Na to ih je potaknula tragedija koja ih je pogodila. Zvanični sajt

Čitavu bolnu i herojsku sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti od koje su oboljele njihove dvije kćerke, pokušao je da dočara Denis Bojić u dokumentarnom film, “Lica Lafore” u produkciji RTRS-a.

“ Film karakteriše snažna, gotovo opipljiva emocija a ono što je poveznica oba filma je da   se bave ,svaki na svoj način onima koji predstavljaju esenciju života- djecom. Moja ideja i jeste da se kroz interpretaciju stvarnosti tj, temama kojima se bavimo u filmu pokušamo što više približiti odgovorima na suštinska pitanja  u životima svkoga od nas. Kad se nađete pred ovakvom temom ne razmišljate da li je moguća njena realizacija, već samo na koji način uraditi ovako složen projekat”  rekao je autor Denis Bojić.

 

Film će premijerno biti prikazan u Banjaluci , 15.maja u Banskom dvoru. Nakon toga slijedi beogradska premijera, 25. maja u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: