Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ u junu

Na ovogodišnjem Festivalu uličnih zabavljača „TrotoArt“, koji će biti održan od 16. do 18. juna, učestvovaće 34 grupe i individualna umjetnika, a na trotoarima Banjaluke će nastupiti oko 240 izvođača.
Svi zainteresovani umjetnici, profesionalci ili amateri imali su priliku da se tokom marta i aprila prijave za ovogodišnji „TrotoArt“.

Izabrani učesnici na javnom pozivu su najvećim dijelom iz Banjaluke, a dio ih dolazi i iz drugih gradova Republike Srpske, BiH i okruženja. Ovogodišnji festival ima tri segmenta koja čine domaći, međunarodni i dječiji program.

Tako će u periodu od 16. do 18. juna u domaćem programu učešće uzeti „Baba Djex tribe“, ansambl „Banjaluki vez“, Gradski duvački orkestar, Teatar i plesni klub „Dankan“, Đorđe Trninić (harmonika), Milica Cvijić (SFX šminkanje i 3D crtanje), Ognjen Ranisavić (tangdram), „Paladio String Quartet“, Plesna rekreacija „Opušteno“, ansambl „Lira“, Viktor Janković (gitara), ansambl „Vrbaska svita“, „The Fandangos“, Gradski tamburaški orkestar, slikari sa Faulteta lijepih umjetnosti (NUBL), Olenjuk Lidija (slikarstvo), „Aerial silk“ – ples na svili, i drugi.
Dječiji program će, između ostalih, obogatiti svojim sadržajima: Škola muzike „Branko Davidović“, Ivana Ostojić (slikarske i kreativne radionice za djecu), Udruženje strip autora i ljubitelja stripa „Deveta dimenzija“ (škola strip ilustracije), „Muzički atelje Rock simfonije“, Zlatan i Sanjin Mirić (koncert za djecu i mlade), Rubik klub u BiH (prezentacija i takmičenje), dječiji hor Gradskog pozorišta „Jazavac“ i drugi.

Više informacija o atraktivnom međunarodnom programu biće objavljeno u narednim danima.

Naime, Festival će i ove godine biti održan na šest lokacija duž glavne šetališe zone – Narodno pozorište Republike Srpske, Banski dvor, parkić kod Sabornog hrama Hrista Spasitelja, Gradska uprava i Gospodska ulica, Trg Krajine i Park „Petar Kočić“. Dio međunarodnog programa biće realizovan na glavnoj gradskoj saobraćajnici zbog zahtjevnog umjetničkog izvođenja i potrebnog prostora.

Organizatori „TrotoArta“ su Grad Banjaluka i Gradski tamburaški orkestar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI