Festival muzejske pedagogije u MSURS, „Od arheologije do robotike“

U okviru programa „Noć Muzeja – festival muzejske pedagogije“ oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele BIH posjetiće sutra uveče Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske.

Noć u muzeju (NuM) festival muzejske pedagogije organizuje se treću godinu zaredom, a ove godine se održava pod sloganom „Od arheologije do robotike“.

U više od 30 laboratorija Arhelogije, Etnologije, Bio-inžinjeringa, Savremene umjetnosti i Robotike učestvuje 550 učenika osnovnih i srednjih škola . Program se organizuje u tri muzejske ustanove: Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog manastira u Fojnici, a 25 .aprila ( srijeda) u Muzeju savremene umjetnosti RS u kojem je  od 18.00 časova predviđen cjelovečernji program za učesnike projekta.

Program u i ispred Muzeja podrazumijeva obilazak ove instutucije , stručna vođenja kroz aktuelnu izložbu „Punktumi: zbirka inostrane umjetnosti MSURS“ , radionice savremenih tehnologija u saradnji sa ROBOKIDS-om ( Centrom za naprednu STEM edukaciju djece i mladih), koncert hora „MaMa Vox“, kao i projekcije filmova u muzeju. Program Noć u Muzeju  u MSURS trajaće od 18. 00 do 23.00 časa, a u 19.00 časova je predviđeno obraćanje organizatora učesnicima projekta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: