Farsa se nastavlja, blokiran saobraćaj ispred Gradske uprave

Kako je najavljeno, tako je i urađeno. U pet do 12, ispred Gradske uprave, obustavljen je saobraćaj, zbog poskupljenja parkinga.
Gradski odbor SNSD zakazao je blokadu saobraćaja kod Gradske uprave.

Okupljeni nose transparente “Šta nam je ostavio Draško Stanivuković? Poskupljenje smeća”, “Draško odlazi zbog sebe, a i zbog nas”.

Među okupljenima je predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić.

Od jutros su na više lokacija u gradu polijepljeni plakati na kojima piše da će protest i blokada saobraćaja trajati pet minuta zbog poskupljenja parkinga, a u potpisu je naveden predsejdnik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić.
Današnje proteste osudili su iz Gradske uprave, kao i gradonačelnik Draško Stanivuković na dan kada je u Republici Srpskoj proglašen Dan žalosti zbog stravičnog zločina koji se desio u Gradačcu.
Stanivuković je istakao da GrO SNSD Banjaluka na Dan žalosti organizuje protest koji je mogao da se održi juče ili sutra.

– Bez imalo empatije i političkog takta oni to rade baš danas na svojevrsni dan borbe protiv nasilja gdje su najavili i blokade ulica – rekao je on i najavio da će MUP RS prijaviti nenajavljeni skup i blokadu ulica.
Podsjećamo, u Srpskoj i FBiH danas je Dan žalosti zbog trostrukog ubistva u Gradačcu.

Zastave na institucijama spuštene su na pola koplja, televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane potrebno je prilagoditi Danu žalosti. Na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića za danas najavljeni koncerti u Banjaluci su odgođeni.

Protest počeo minutom ćutanja: “”Stanivuković zavukao ruku u vaše džepove, zato smo se okupili ovdje”Proteset ispred Gradske uprave, u organizaciji SNSD, počeo je minutom ćutanja za nevine žrtve u Gradačcu.

– Banjaluka vodi neobrazovana osoba. Dobili smo prljav grad, propale ulice, vode nema, investitore nema. Potrošio je milijardu maraka gradskog budžeta. I gdje je taj novac. Zavukao je onda ruku u vaše džepove. Zbog toga smo se okupili ovdje – rekao je Đajić. Rekao je da je odluka o poskupljenju parkinga nelegitimna, a da su parkinzi propali, neosvjetljeni.

Đajić je rekao da Stanivuković ima rok da petka da vrati cijene parkinga. Ako to ne uradi, opet će se okupiti, blokirati grad, a onda slijedi opoziv.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: