Evropa oduševljena, Sarajevo ignoriše banjalučke šampione

U posljednja dva, tri dana smo zatrpani telegramima zahvalnosti i podrške povodom organizacije Eurolige 2 od svih klubova koji su učestvovali, a posebno od Izraelaca i Holanđana koji su nam ponudili da se pobratimimo. Francuzi i Turci nas zovu da dođemo na njihove turnire, a IWBF nam je uputio čestitke za organizaciju, ali i za prenos svih utakmica na facebook stranici, što je Tv Simić uradila u HD rezoluciji na vrhunskom nivou. Tako su se utakmice iz Banja Luke mogle gledati  u cijeloj Evropi, a  preko youtube-a i u cijelom svijetu.

Bez ijedne zamjerke su otišli iz Banja Luke, tražili su naše majice i dresove sa zmijanjskim vezom.

Cijela organizacija turnira je bila za deset, ostale su uspomene na lijepo druženje i dugovi koje treba vratiti.

Sada se okrećemo pripremama za polufinale NLB lige koje se igra 23.03.2019. u Bihaću protiv ekipe Slovenije, te pripremama za finalni turnir Eurolige 2 u Italiji.

Gradonačelik Igor Radojičić nam je ponudio pomoć, a istu ćemo tražiti i od Vlade RS, jer neodlazak na finalni turnir bi nas vratio deset godina unazad. Očekujemo razgovor sa određenim institucijama da vidimo da li one mogu da podrže projekat Vrbas, jer mi to više ne možemo sami.

Takođe, pokrenuću inicijativu da se iz našeg naziva izbaci riječ „invalida“ jer nigdje u svijetu nema da se klubovi zovu invalidni, te da se nazivamo samo Košarkaški klub Vrbas.

Još Evropom odzvanja 101 koš koji je Vrbas dao ekipi Yalova iz Turske. Već su krenuli mešetari da se raspituju za pojedine naše igrače, a naša je želja da ovaj tim koji smo stvarali petnaest godina, u narednih pet godina dominira Evropom.

Želja nam je, te ćemo uputiti molbu gradonačelniku i Vladi RS, da saniramo dvoranu osnovne škole Borisav Stanković i da to bude naš centar za treninge i utakmice.

I ove godine, kao i prethodnih smo dobili odbijenicu od Ministarstva civilnih poslova BiH povodom naše prijave na konkurs koji je raspisan, sa obrazloženjem da nemamo dovoljno bodova za organizaciju Eurolige košarke u kolicima.

 

Smatram da je to u najmanju ruku bezobrazno, drsko i nekorektno, te da nema smisla.

Košarka u kolicima je paraolimpijski sport, zvanično je takmičenje IWBF-a, te pitam ministra da li je razlog naše odbijenice to što smo klub iz Republike Srpske.

Mi smo predstavnici BiH, pored odbojkaša smo najuspješniji invalidni klub u BiH, stoga smatram da ne zaslužujemo ovakav odnos i status.

Znamo da se pojedinim klubovima davalo i šakom i kapom, te ćemo uložiti prigovor povodom ove odbijenice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: