Evo šta dobije na poklon najbolji učenik u školi od Grada Banjaluke

Pickles

Banja Luka učeniku generacije poklonila teglu krastavaca, iz Grada kažu: Poklonu se ne gleda u zube.

Nagrade za učenike generacije mogu biti različite, ali neki uobičajeni oblici priznanja uključuju povelju ili diplomu koja potvrđuje njegov status kao učenika generacije i često prigodne poklone kao što su knjige, elektronički uređaji, sportska oprema… Međutim, u Banjoj Luci to nije bio slučaj.

Naime, grad Banja Luka svom učeniku generacije iz jedne od gradskih osnovnih škola dodijelio je poklon paket koji sadržava teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske tvrtke, te ulaznicu za gradski bazen Akvanu.

Aktivistica i novinarka iz Banje Luke, Melani Isović razgovarala je sa roditeljima djeteta koji su samo kratko komentarisali: “Kiseli krastavci na ljeto, mogli staviti neki USB koji bi bio bar od neke koristi”.

O poklonu se oglasila i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić-Banjac.


“Evo ne znam, mene su učili da se poklonu u zube ne gleda. Vidim da se neki smiju onom što su dobili najbolji đaci (i još neke kategorije, na primjer djeca iz obitelji 4+) povodom uspješnog završetka školske godine.

Shvaćam da uvijek može i mora više i bolje. I da djecu trebamo zadržati ovdje i da su neke stvari često neusporedive i da je veliki jaz između zasluga i nagrada, ali:

Ako postoji namjera da se istakne da je važno biti dobar đak, ako je prvi potez bio da svi dobiju besplatne udžbenike, ako se stalno traga na koji način se može olakšati život ili učiniti znak pažnje, ne znam čemu ismijavanje sezonskoj karti Akvane?

To je gradsko preduzeće i najlakši je način da se dijete nagradi i da se promoviše i ta ista Akvana. Vitaminki hvala, nisam znala detalje, vidjeh tegle na slici. Ja jedem Vitaminkine proizvode, moja djeca takođe i mislim da su veoma kvalitetni. I da nisu, poklon je, znak pažnje i dobra namjera.

I nadam se da će narednih godina biti sve više mogućnosti da pomognemo đacima, da im olakšamo život i školovanje, da ih motiviramo i nagradimo, a ne da ih učimo da su neki pokloni jadni i smiješni, kaže Banjac Savić.

Izvor: Klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: