Dvorana na Starčevici uskoro „pod krovom“

default

Gradnja nove sportske dvorane na Starčevici uz Osnovnu školu „Branko Radičević“ odvija se odličnim tempom i objekat bi uskoro trebalo da bude stavljen „pod krov“.

Kada je riječ o radovima na objektu, prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove – trenutno se odvijaju završni radovi na postavljanju krovne konstrukcije i uporedo s tim malteriše objekat. Ovih dana, izgrađen je i parking buduće sportske dvorane.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan na jesen, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“. Prošle godine, škola „Branko Radičević“ je proširena, tako da učenici više ne moraju nastavu pohađati u tri smjene, kao što je ranije bio slučaj.

Uporedo sa Starčevicom, na jesen je planiran početak gradnje još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg „Šoping centra“.

Izgradnjom ovih objekata biće trajno riješen višegodišnji problem sa obezbjeđivanjem adekvatanih objekata za treninge naših sportskih kolektiva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI