Drama u Vrbanji, Dado Glišić prijeti strujom i bombama

 

10:05         Odgođena deložacija do daljnjeg. Kako nam je javljno sa lica mjesta, Dado Glišić uspio je da zaustavi deložaciju. Policiji je prijetio, strujom, minama i psima.

9:30           Strujom i prijetnjama da je minirao objekat, banjalučki pjevač Dado Glišić zaustavio je gotovo 100 policajaca i sudskih izvršilaca. Danas je treća po redu zakazana deložacija porodice Glišić i FK Džaja iz objekta i stadiona FK Jedinstvo u Vrbanji.

Kako nam je javljeno sa lica mjesta, Glišić je navodno oko objekta razvukao žice i kroz njih pustio struju. Iz objekta u sklopu stadiona FK Jedinstvo, koji neće da napusti, poručio je policajcima da ne prilaze, da je minirao sve prilaze. Pored policije na licu mjesta je i služba hitne pomoći.

Sudski spor dug sedam godina još nije završen. FK Jedinstvo na svojoj strani ima prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS, ali je odlukom Republičke uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) obustavljeno izvršenje, te je ova pravna zavrzlama dobila potpuno novu dimenziju.

Predsjednik kluba Admir Čavka, podsjetio je tada da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo, “jedan kroz jedan” vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina

Dok su u “Jedinstvu” isticali da su iscrpljeni svi pravni lijekovi i da je odavno bilo vrijeme da se vrate na svoj posjed, u “Džaji”, na čijem čelu se nalazi muzičarev otac Milivoje Glišić, tvrdili su da su žrtve korupcije i kriminala, a banjalučki pjevač je upozoravao da iz opreznosti “spava sa pištoljem”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: