Dragan Ševo osuđen na 18 godinazatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana

Dragan Ševo (41) osuđen je na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.
Ranije je Okružni sud u Banaluci prihvatio sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se Ševo osudi na 18 godina zatvora zbog ubistva monaha Stefana Ačića.

Ševo je u sudu naveo da je sporazum potpisao svjesno i dobrovoljno, odričući se prava na suđenje i žalbu. U sudnici je izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da mu je iskreno žao i da se kaje zbog svega.

– Ne mogu vratiti vrijeme. Da mogu, to bih ispravio. Ali što je učinjeno, učinjeno je i iskreno žalim zbog toga – rekao je Ševo, koji se nije protivio produženju pritvora.
Tužilac Borislav Čekić naglasio je da su sa ovim sporazumom saglasni i oštećeni, odnosno iguman manastira Glogovac Dojčilo Vlajković.

On je rekao je da je Ševo već na prvom ispitivanju priznao zločin, te da je sarađivao sa istražnim organima.

– Ukazao je i na dodatne dokaze koji su prikupljeni tokom istrage. Korektno se ponašao tokom cijelog postupka i smatramo da sve to opravdava sporazum, te da će se predloženom kaznom postići svrha kažnjavanja – rekao je Čekić.

Kao olakšavajuće okolnosti na strani optužnog, on je našao raniju neosuđivanost, ali i i samo priznanje krivice.

Ševo se tereti da je 7. decembra prošle godine iz koristoljublja ubio monaha, koga je dva puta ubo nožem u grudi. Zločin sedogodio u konaku manastira Glogovac gdje je Ševo došao s namjerom da od monaha zatraži novac na zajam.
Monah mu je rekao da on ne smije da mu daje novac od priloga. Vidjevši kesu s novcem na stolu, Ševo je ustao i s leđa prišao monahu, a potom ga je dva puta ubo nožem u grudi.

Sa stola je ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 maraka, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara. Od ranjenog čovjeka zahtijevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra. Žrtvu je zaključao u sobi i odnio ključ, a monah je iskrvario nasmrt.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: