Dr Snježana Gajić izabrana za „Banjalučanku godine“

Doktor Snježana Gajić pobjednica je izbora za „Banjalučanku godine“, koji su prvi put ove godine organizovali portal Srpskacafe i ELTA TV, uz podršku Grada Banje Luke.

Pobjednica ovogodišnjeg izbora Snježana Gajić zahvalila je organizatorima koji su uopšte došli na ideju da pokrenu ovu akciju, koja je skrenula pažnju na Banjalučanke i žene uopšte.

-Mnogo mi znači ovo priznanje i kao Banjalučanki. Svoju nagradu posvećujem s jedne strane svojoj kćerki Milani koja se već 15 godina stojički bori protiv Laforine bolesti, jer je ona istinska heroina koja se, uprkos agoniji kroz koju prolazi, i dalje bori za život. Drugi dio nagrade posvećujem svojoj kćerki Tatjani, koja je sa druge strane duge, i kojoj je Laforina bolest odsjekla krila u 15 godini života – poručila je Snježana Gajić.

Ona je zahvalila sugrađanima, koji i dalje prepoznaju borbu ove porodice za opšte dobro u smislu pronalaska lijeka za ovu bolest.

-Pokrenuli smo i našu malu biblioteku, koja je dostupna svim našim sugrađanima u poslijepodnevnim časovima i raduje me što nas djeca i mladi ljudi posjećuju, što je za mene i mog supruga duhovna hrana zbog naše Tatjane, koja je mnogo voljela da čita – zaključila je Gajićeva, te još jednom ponovila da je ponosna na sve sugrađane koji si uz njih sve ove godine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je u Domu omladine prisustvovao završnoj manifestaciji Izbora „Banjalučanke godine“, kazao je da je u saradnji Grada Banje Luke i portala Srpskacafe i ELTA TV pokrenuta još jedna sjajna praksa – Izbor „Banjalučanka godine“.

-Ova akcija zasigurno će biti veliki podstrek svim našim damama da se trude i bore, jer će taj trud i rad zapravo i na ovaj način biti prepoznat i afirmisan – poručio je gradonačelnik.

On je istakao da je izazovno među najboljima izabrati najbolje, ali da Snježana Gajić zasigurno zaslužuje ovo priznanje.

-Priča Snježane Gajić i njene porodice nije banjalučka, već planetarna priča. Priča o majci i ocu, koji svjesni da možda njihova djeca i neće dočekati pronalazak lijeka ipak se lavovski bore da nijedno drugo dijete ne doživi to što se dogodilo Tatjani i Milani. To je najveći stepen humanosti jer upravo su porodica Gajić i Republika Srpska najveći svjetski donatori za istraživanje ove bolesti – rekao je Stanivuković.

On je čestitao svim drugim damama, koje su ušle u uži izbor.

-Tu je i naša Bojana Mutić, koja bije svoje specifične životne bitke, ali istovremeno sa druge strane radi mnoge društveno korisne stvari. To su i naša Brankica, Gordana i doktorica Vesna. Iako djeluju u različitim oblastima, svaka od njih dala je svoj doprinos našoj zajednici – kazao je on.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Ljubo Ninković zahvalio je organizatorima koji su inicirali ovu ideju, rekavši da je ovo dobra prilika da pričamo o Banjalučankama i onome što su one postigle u ovom društvu.

-Ova akcija dokaz je da je među nama mnogo uspješnih žena koje mogu mnogo da doprinesu društvu, a ovom prilikom čestitam doktorici Gajić na ovoj nagradi, prvenstveno zbog borbe i svega onoga što je njihova porodica proživjela – rekao je Ninković.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti i predsjednica žirija, Milada Šukalo, kazala je da zadatak žirija, koji je od pristiglih prijedloga trebalo da sačini uži izbor od pet kandidatkinja – nije bio nimalo lak.

-Banja Luka je grad snažnih i inspirativnih žena, žena koje pomijeraju planine i to su upravo ove žene koje smo večeras predstavili. Prošle godine smo odlučili da Osmi mart ne obilježavamo tako što ćemo pokloniti karanfile ili ruže, nego smo organizovali kampanju pod nazivom „Za život žena“, jer želimo da pošaljemo jednu snažnu poruku i predstavimo one najsnažnije i najinspirativnije žene među nama – poručila je ona.

Od sljedeće godine, kako je istakla – Grad će se još više uključiti u ovu kampanju i zajedno birati Banjalučkanu godine.

-Ovaj izbor je prvi i imali smo veliki broj prijava, ali ove dame koje večeras predstavljamo su nominovane više desetina puta od razaličitih sugrađana tako da je Komisija predložila njih pet za koje su sugrađani mogli da glasaju putem interneta – kazala je savjetnica Šukalo.

Jelena Bojanić, glavni i odgovorni urednik ELTA TV i portala Srpskacafe kazala je da je na ovogodišnji izbor pristiglo preko stotinu prijava i da će nastaviti sa ovom manifestacijom i narednih godina.

-Sve su to jake žene i one koje su stub društva i koje biju različite životne bitke – poručila je ona.

Uz dr Gajić u užem izboru za laskavu titulu „Banjalučanka godine“, bile su: Bojana Mutić, Gordana Pejčinović, Vesna Lučić Samardžija i Brankica Raković. Naime, građani su na Fejsbuk stranici portala Srpskacafe i mogli da glasaju za jednu od ovih pet kandidatkinja, koje su ušle u uži izbor za „Banjalučanku godine“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI