Donacija za žrtve zemljotresa i odbornički dodatak

Marinko Umičević je ispred Beme uručio donaciju Crvenom Krstu Banja Luka od 150 pari visokokvalitetnih zimskih, nepropusnih čizama za muškarce, žene i djecu. Namjera jeste da se veći dio donacije uputi za stanovništvo ugroženo u nedavnim zemljotresima, a ostatak da se donira za korisnike pomoći Crvenog krsta.

Umičević ističe da je Banjaluka je 1969. godine bila centar solidarnosti i regiji, da smo osjetili na svojoj koži koliko znači pomoć koja dođe u takvim trenucima, a sad je pravi momenat da pokažemo lekcije koje smo naučili. Pozvao je još jednom gradonačelnika Banjaluke da se uključi u akcije pomoći ugroženom stanovništvu iz područja koja su zahvaćena zemljotresima.

„Druga donacija koju sam uputio jeste lična, prvi odbornički dodatak iz aktuelnog mandata u iznosu od 600 KM uputio sam Crvenom Krstu Banjaluka, za pomoć u radu. Takođe, prethodno sam ukazao na problem, a i novom mandatu ću, da je Gradska organizacija Crvenog krsta skinuta sa budžeta Grada Banja Luka. Nedopustivo je da se organizacija koja pomaže ljudima više od jednog vijeka, stavlja u isti koš sa ostalim udruženjima građana“, rekao je Umičević

Ovakav human gest nije rijetkost za odbornika Marinka Umičevića. „Pozivam sve koji mogu da se uključe u pomoć stanovništvu koje je pretrpjelo štetu nedavnim zemljotresima, pozivam sve koji mogu da pomognu rad Crvenog Krsta, takođe pozivam sve odbornike da podrže inicijativu predsjednika Skupštine Grada Banja Luka, gospodina Mladena Ilića, da svoje odborničke dodatke doniraju tamo gdje je potrebno“ istakao je tehnički direktor Tvornice obuće Bema i četvrti put  odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: