Doktor Darko Golić pušten iz pritvora, brani se sa slobode

Ljekar Darko Golić (60), izašao je iz pritvora u kojem je proveo mjesec dana zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem.

“Darko Golić je danas pušten i on je sa svojom porodicom budući da mu je usljed svega juče sahranjen i otac”, rekao je Jevto Janković, Golićev advokat.

Banjalučko Tužilaštvo nije zatražilo produženje pritvora koji je Goliću istekao danas, pa će se suspendovani načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje na Univerzitetsko kliničkom centru RS, braniti sa slobode.

Janković je rekao da dosadašnjom istragom protiv njegovog branjenika nisu pronađeni dokazi koji bi ukazali da je on počnio djelo za koje se tereti.

“Darko Golić nije počinio nijedno krivično djelo. Prema mom saznaju, nema nijednog dokaza protiv njega. Ukoliko mi ne donesu dva biološka dokaza, neću da kažem koja, a prema mojim saznanjima nema ih, režim koji koji ga je uhapsio platiće najveću odštetu do sada”, rekao je Janković.

On je rekao da se protiv Golića vodi politički montiran proces.

“Režim proganaja stručnjake, a doktori nikad neće biti pametni zahvaljući politici nego struci”, rekao je Javković.

Tužilaštvo tereti Golića da je obljubu nad nemoćnim licem počinio 19. januara na štetu tridesetšestogodišnjeg pacijenta.

 

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: