Dok se ne počnu kažnjavati neodgovorni grad će biti prljav!

Nakon što smo juče objavili video snimak na kojem se vidi kako radnici Čistoće od ukupno tri, prazne samo jedan kontejner u Ulici Marka Kraljevića, oglasili su se iz ovog preduzeća. Tvrde da su neočišćeni kontejneri bili puni građevinskog šuta i krupnog otpada te da ih ne mogu i ne smiju prazniti specijalizovanim kamionom.

Jutros su poslali kamion predviđen za uklanjanje te vrste otpada i ispraznili sva tri kontejnera.

Čitalac koji nam je dan ranije poslao video snimak, jutros je poslao fotografiju radnika Čistoće kako čiste preostale kontejnere uz napomenu da se na istom parkingu, samo 30 metara dalje nalaze takođe pretrpani kontejneri te da se nada da će i oni u toku dana biti očišćeni.

Iz Čistoće apeluju na građane da u kontejnere za “kućni otpad” ne bacaju šut i građevinski materijal. Apeluju na građane i da ne uništavaju posude za odlaganje smeća i navode primjer Ulice Od Zmijanja Rajka kod Alibabe. Prije dva dana neodgovorni građani su u tom dijelu grada bacali i prevrtali kontejnere. U jedan od njih su ubacili čitavo drvo iako se samo 100 metara dalje nalazi “veliki” kontejner za krupni otpad.

Da je bez izgrađene svijesti građana i kulture življenja u gradu nemoguće grad održati čistim svjedoče i fotografije koje nam je poslala čitateljka iz naselja Lauš. Fotografija koju nam je poslala najbolje svjedoči o “kulturi” življenja u gradu pojedinih Banjalučana. Kažnjavanje onih koji se ovako ponašaju posao je Komunalne policije.

 

Očistite šupe, garaže, počinje akcija čišćenja i uređenja grada

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: