DNS reagovao, hvala za odgovor

Nakon pisanja portala blmojgrad o neuređenom centru Banjaluke gdje kancelarije zakupljuju SNSD i DNS dobili smo odgovor od DNS-a.


Prenosimo ga u cjelini:

Бањалука, 12.6.2017. године

Поштовани господине Пожгај,

Ваше питање (о степеницама и простору испред улаза на адреси Алеја Св. Саве 20, у Бањалуци) је упућено на потпуно погрешну адресу!

ДНС Граду БЛ плаћа закупнину, а ЗЕВ (Алеја Св. Саве 20) прописану или одређену чланарину.

Залагањем истакнутих кадрова ДНС-а, у току 2016. године обновљене су двије линије степеница и изнивелисан простор настао слијегањем подлоге испред улаза у посл. просрор који користи ДНС. Остало – као ни ово што смо урадили – није наша ни формална ни стварна обавеза. Ми смо на овој адреси само ”подстанари”, а не власници било какве некретнине!

Оно што мене (који ово пишем) и нас (који овдје радимо и који се овдје окупљамо) чини забринутим и разочараним је – ћутање или нерад власника великог броја пословних простора и станова у осмоспратници која се налази изнад нас, наших цијењених сусједа, по овом питању. Ако је ово строги центар Града и ако је вриједност посл. простора и станова овдје извјесно већа него у (нпр.) Борику или на Старчевици, онда би њихова иницијатива као и њихова материјална подршка уређењу заједничких површина животног простра морала бити гласнија и видљивија него наша (ДНС и Ви). Ја знам за добре примјере залагања и ангажовања властитих снага и средстава на уређењу простора око зграда (Старчевица, г. Арлов и Ковачевић и сл.) у овом лијепом Граду.

Успут: у зимским данима (2016. године) са пуно снијега гледао сам како се станари ове зграде (изнад нас) клижу низ утабани снијег на степеницама које помињете, чекајући да ”Град” или неко други тај снијег очисти. Кад сам обавио неизбјежне јутарње послове, овдје, гдје радим, изашао сам и очистио пролаз ширине 50-60 центиметара – обичним чекићем и рукама, јер ми је он (чекић) највећа алатка коју овдје имам (већа од извијача или кашика, које овдје имамо на располагању). Прошле зиме (2016/17.) смо били још бољи јер смо набавили лопату па смо својски чистили снијег испред својих врата па све до коловозне површине у Улици Симе Шолаје! А у свом (сеоском) дворишту у тим зимским данима чистим површину од око 200 метара квадратних, по неколико пута дневно, као и неколико десетина метара јавног пута који пролази дуж мога дворишта! И то – са задовољством и захвалан Богу да сам здрав за такав рад!

И? Гдје смо? Ко смо? Какви смо ми Бањалучани, какви родољуби?  

Има тога још, али немам више времена…

Лијеп поздрав!

Радомир Тривић,

Стручна служба Главног одбора ДНС-а

Odgovor SNSD-a još čekamo!

Povezani tekst:

SNSD i DNS ne odgovaraju na novinarska pitanja! Sramota, neprofesionalizam ili nešto treće?

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI