DNS pomaže ugrožene porodice

Tročlana porodica banjalučanke Stane Milutinović iz Mjesne zajednice Česma preživljava sa 220 KM penzije, koju prima njen muž. Paket pomoći, koji je dobila od DNS-a, pomoćiće joj kaže da prebrodi teške dane dodatno otežane zbog situacije izazvane virusom korona.
Mi smo i ovako jedva preživljavali. Pola penzije ode na režije. Da nema ovo malo zemlje koju obrađujemo više bi bili gladni nego siti. Hvala vama dobri ljudi što ste se sjetili nas i što nam pomažete“, kaže vidno uznemirena Stana.


Porodica Milutinović je samo jedna od više stotina socijalno ugroženih porodica sa područja Banja Luke, koja je dobila pakete pomoći koje je obezbjedio Gradski odbor DNS Banja Luka uz podršku rukovodstva stranke.
Distribuciji paketa prisustvovali su predsjednik DNS-a Nenad Nešić i predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka Borivoje Obradović.
„Ovo je samo nastavak odgovorne politike koju DNS sprovodi od svog osnivanja do danas. Kao i uvijek pružamo podršku svojim komšijama i sugrađanima kada je to najpotrebnije“, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.
Paketi pomoći sastoje se od osnovnih životnih namirnica i sredstava za dezinfekciju. Do sada je pomoć podijeljena u više mjesnih zajednica, ali i u stambena naselja.
Podatke o porodicama kojima je pomoć prijeko potrebna prikupljamo od Mjesnih odbora DNS i trudimo se da im dostavimo ono najneophodnije. U ova teška vremena moramo biti solidarni i spremni i na vlastita odricanja kako bi ugroženim porodicama ublažili nevolje koje je epidemija virusa dodatno uvećala“, istakao je predsjednik GO DNS-a Banja Luka Borivoje Obradović.
DNS će nastaviti da pomaže svoje komšije i sugrađane, kako u Banja Luci, tako i u cijeloj Republici Srpskoj. DNS poziva i druge političke organizacije, privredne subjekte i pojedince, koji su u mogućnosti, da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI