DNK optužene za pokušaj ubistva pronađen na kesici “Mravocida”

Vještak Zoran Obradović potvrdio je danas u Okružnom sudu Banjaluka da su na nekim dokazima koji su dostavljeni na vještačenje u Zavod za sudsku medicinu RS, nađeni DNK tragovi Nine Ninković (57) optužene za pokušaj ubistva šefice Slađane T. u Pedagoškom zavodu RS.
Postojala su tri sporna traga i to sa kesice “mravocida”, drške metalne kašike, te papirne maramice, a okružni javni tužilac Borislav Čekić je pojasnio da su to predmeti koji su izuzeti tokom pretresa u Pedagoškom zavodu RS, i da se radi o sredstvima koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Vještak Obradović je naveo da je na kesici sa “mravocidom”, te papirnoj maramici “identifikovan ženski trag koji se u potpunosti podudara sa DNK profilom Ninković”, dok na drški kašike nije utvrđen DNK profil.

“Biološki trag sa uzoraka je porijekla od Nine Ninković”, podvukao je.

Odbrana je prigovorila njegovom nalazu, tvrdeći da je sporna nabavka predmeta vještačenja, naredba za izuzimanje, te da oni nisu predmet optužnice.

“Prigovori se odnose na zakonitost i autentičnost pribavljanja ovih dokaza”, navela je odbrana.

Tužilac je prigovore ocijenio neosnovanim, tvrdeći da je sve izuzeto u skladu sa zakonom.
Optužnica Ninković tereti da je u periodu od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda RS u Banjaluci, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora Slađanu T., u kafu joj sipala otrovnu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Tereti se da je prvo u dva navrata u kafu sipala sredstvo koje sadrži natrijev hipoklorit, koji se nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje, a koji oštećena nije popila zbog sumnjivog mirisa, da bi 21. decembra 2022. godine u šoljicu kafe koja se nalazila na radnom stolu oštećene stavila prah „mravocid žoharocid“.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile postavljene kamere, i brzo je uhapšena.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: