Đurđevdanski festival 10. maja


 

Dvadeset šesto izdanje Đurđevdanskog festivala u organizaciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) biće održano u Sportskoj dvorani “Borik” 10. maja sa početkom u 20 časova.

Na festivalu će nastupiti 19 mališana iz Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije, a biće izvedeno ukupno 16 kompozicija.

“Ove godine, osim predstavljanja izvođača, premijerno su predstavljene i kompozicije kroz specijalne emisije subotom u 10.30 na RTRS, ali i na Facebook stranici festivala, ‘Đurđevdanski festival’, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv. Želja tima festivala bila je da se na ovaj način publika prije same finalne večeri upozna sa kompozicijama, da izabere svog favorita i da na festivalu svi pjevamo zajedno”, saopšteno je iz RTRS, uz napomenu da je otvoreno glasanje za izvođače i kompozicije za nagradu publike.

Glasati se može isključivo putem poruka, a broj telefona za glasanje za sva tri operatera je: 091 410 100, cijena poruke je 50 feninga + PDV.

“Glasanje se obavlja na sljedeći način: Ukucajte ključnu riječ GLAS, zatim razmak pa redni broj izvođača i pošaljite na pomenuti broj. Redne brojeve izvođača, kao i detaljno opisan način glasanja možete pronaći na Facebook stranici i sajtu festivala”, saopšteno je. Ulaznice za festival već su u prodaji, a zainteresovani ih mogu kupiti u Sportskoj dvorani “Borik” i na portirnici RTRS, a kao i prethodnih godina koštaju jednu KM i sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Izvor: Nezavisne

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: