Dječija ogradica Elefant povučena iz prodaje

Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je iz prodaje dječiju ogradicu “Elefant” uvezenu iz Srbije, jer predstavlja ozbiljan rizik za djecu zbog toga što može izazvati povrede, gušenje i uklještenje.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da dječija ogradica koju proizvodi samostalna zanatska radnja “Bebilend” iz Novog Sada, nije dovoljno visoka i stabilna, pa se dijete može popeti preko nje i pasti ili se ogradica može prevrnuti, usljed čega dijete može zadobiti povrede.

Rub ogradice nije otporan na ugrize, pa dijete može odgristi ili otkinuti sitne dijelove spužvastog punjenja i progutati ih, što može uzrokovati blokadu disajnih puteva.

Osim toga, postoje otvori na vanjskoj strani ogradice, te dijete dok se igra pored ogradice može provući glavu kroz ove otvore i zaglaviti se, što može uzrokovati gušenje.

U saopštenju je navedeno da je uvoznik firma “Bojprom” Banjaluka preduzela dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Iz Agencije preporučuju potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: