Diže se glas za čist Vrbas

Vladimir Golubić, član Dajak kluba Banjaluka i kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, rijeku Vrbas smatra jednim od najvažnijih resursa koje Banjaluka ima.

Ali, kako navodi, upravo taj resurs nije iskorišten, ni u turističkom, ni u sportskom, ni u privrednom potencijalu, na način kako bi to moglo i trebalo.

– Vrbas je personifikacija našeg odnosa prema samima sebi – istakao je Golubić za Srpskainfo, komentarišući katastrofalnu situaciju u kojoj se nekada najljepša rijeka u Krajini danas nalazi.

Kao dijete koje je odraslo pored Vrbasa, zavolio je ovu rijeku učivši da vozi dajak čamac, te upravo zbog toga navodi da mu teško pada činjenica što na području grada postoji oko 20 zvaničnih ispusta otpadnih voda koje se izlijevaju direktno u Vrbas.

– Posebno je zabrinjavajuće što se ti ispusti nalaze upravo pored najljepših gradskih plaža i šetališta – kaže Golubić i dodaje da ogromnu štetu, kako Vrbasu tako i cijelom gradu generalno, nanosi nepostajanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, nepokrivenost velikog dijela područja grada kanalizacionom mrežom, neuređenost obala i korita, koje nerijetko sami građani čiste i uređuju.

– Uvjeren sam da Banjaluka, sa čistim Vrbasom, može postati jedan od najatraktivnijih gradova u Evropi kada je riječ o avanturističkom turizmu, jer pored vožnje dajak čamaca, po čemu smo jedinstveni u svijetu, Vrbas i njegov kanjon su idealna lokacija za bavljenje raftingom, kajakaštvom ili planinarenjem, što samo po sebi otvara mnogobrojne mogućnosti za promociju grada – istakao je Golubić.

Dodao je i da u skladu sa svim ovim činjenicama koje su toliko očigledne, gradske vlasti lako mogu da shvate šta je važno ljudima koji žive u ovom gradu.

Izvor: Srpskainfo

Gradska zona Vrbasa pretvorena u kanalizaciju

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI