Direktorica Centra za socijalni rad se odrekla plate u korist radnika

Zbog neusvajanja budžeta Grada Banja Luka za 2021.godinu nije bilo izvjesno da će svi radnici gradskih preduzeća dobiti platu za predhodni mjesec.
Naime u nekoliko gradskih preduzeća , što zbog promjenjenih okolnosti poslovanja i zbog uvećanog obima posla , napravila se razlika za isplatu plata za prvi kvartal ove godine u odnosu na isti kvartal 2020. godine.

Zakon o budžetskom sistemu u Republici Srpskoj je jasno rekao da ako se ne usvoji budžet tada se vrši privremeno finansiranje. Kako izvršenje budžeta za 2020. godinu nije jednako izvršenju u 2021. godine došlo je do zastoja isplate pojedinih davanja.

U JU”Centar za socijalni rad” Banja Luka na stavci redovnog rada nedostajala su sredstva da se svim radnicima isplati plata za mart mjesec. Direktorica, njena zamjenica i šefica računovodstva su se dogovorile i usaglasile prijedlog sa Odjeljenjem za finansije Grada Banja Luka da svim radnicima bude isplaćena plata danas, a njihova plata će biti isplaćena nakon što se usvoji budžet Grada za 2021. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: