“Dijete i pas” prva dječija radionica o kućnim ljubimcima

Mališani iz predškolske ustanove “Andrej” danas su se upoznavali sa “najboljim čovjekovim prijateljima” o njihovim navikama ali i obavezama koje svaki ponosni vlasnik kućnog ljubimca treba da ispunjava.

Posebna pažnja posvećena je sigurnosti – informacijama o tome kako se bezbijedno pristupa psu – približavanje bez izazivanja straha kod psa. Bitno je da djeca od malih nogu budu svjesna kako prednosti, tako i obaveza koje podrazumijeva posjedovanje kućnog ljubimca.

Mališanima je dodijeljen i pehar – poput pehara koji dobiju vlasnici pasa koji budu nagrađeni na izložbama.  Domaći zadatak za mališane je da nacrtaju psa koji im se najviše svidio, a izložba radova biće organizovana u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana astme“ u maju 2019. godine.

Ovo je prva u nizu radionica koje će biti držane širom Bosne i Hercegovine u cilju podizanja svijesti o dobrobiti posjedovanja kućnog ljubimca, uključujući razvijanje osjećaja odgovornosti i radosti koju nam kućni ljubimci pružaju.

UG “Pomozimo djeci” i Kinološko društvo “Dragan Stanković” organizovali su prvu dječiju radionicu “Dijete i pas”.

Mališani su upoznati sa osnovnim komandama koje svaki pas treba da zna, ali i o različitim rasama, njihovim potrebama i karakterima. Svoje znanje i iskustvo u radu sa psima djeci su podijelili Aleksandar Arežina i Damir Mirnić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: