Detalji policijske istrage, kod ubijenog napadača na Krunića pronađen mobilni telefon

Izvor iz istrage navodi da je ubistvo Krunića unaprijed isplanirano i izvela ga je dobro organizovana kriminalna grupa, pa je kompletnu istragu preuzelo Republičko javno tužilaštvo.

Ubice su sa dvije različite strane sačekale Krunića, koji se u trenutku napada približavao kući, gdje ga je čekala supruga sa troje maloletne djece.

– Kada je Krunićeva “tojota” prišla imanju, ubice su pod okriljem mraka ispucali rafale sa dvije strane. Koristili su pancirne metke, što takođe govori o riješenosti da se izvrši ubistvo. Nakon što su Krunićevi pratioci uzvratili vatru, ubijen je napadač Željko Kovačević, dok je drugi pobjegao prema obližnjoj šumi. Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Na mjestu obračuna pronađeno je više čaura koje će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo tačno koje su oružje koristili napadači, ali je očigledno da se radilo o automatskom oružju – ispričao je izvor iz istrage.

Policija je nakon ubistva privela više osoba, među kojima je i osuđivani kriminalac Emilio Baldo. Njihovi alibiji se provjeravaju kako bi se utvrdilo gde su bili u vrijeme ubistava koja su šokirala Banjaluku.

U potragu za saučesnikom ubice ili više njih juče su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS. Naoružani dugim cijevima i u pratnji specijalno obučenih pasa tragača, pretraživali su širi rejon Glamočana i sela Jablan u potrazi za ubicom Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića iz Pala.

Veći broj pripadnika SAJ tragao je za materijalnim dokazima. Prema nezvaničnim informacijama ubica je pobjegao makadamskim putem prema Jablanu. U potrazi je učestvovao i helikopter koji je nadlijetao sumnjivo područje. Ubice su, prema nekim saznanjima imale saučesnika koji ih je čekao u automobilu nekoliko stotina metara od mjesta ubistva.

Istražioci su u džepu napadača Željka Kovačevića pronašli mobilni telefon, koji je pomogao u brzom rasvjetljavanju mučkog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, saznaje Srpskainfo.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović likvidirani su u ponedjeljak oko 22.30 u klasičnoj sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke.

U trenutku napada na Krunića u kući su bili Slavišina žena sa troje djece i dadilja.

 

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: