Detalji hapšenja/Sa sinovima upao u zamku tokom zalivanja konoplje

U šumi, u zabačenom dijelu Manjače, skrivenom od radoznalih pogleda, gdje ljudska noga rijetko kroči, policija je pronašla plantažu indijske konoplje te, dok su tu drogu zalivali, uhapsila Banjalučanina Nedjeljka Pajića (55) i njegove sinove Mladena (30) i Vladana (33).

Pajići  koji su porijeklom iz Stričića, gdje imaju i kuću,su namjeravali ostati nekoliko dana kako bi se najvjerovatnije posvetili plantaži, ali su njihovi planovi propali čim su stigli.

“Policajci su saznali da otac i sinovi uzgajaju konoplju i prihvatili su se posla. Akcija ‘Hed’ pripremljena je do najsitnijih detalja, a okončana u ponedjeljak, kada su njih trojica uhapšena oko 17 časova. Pazilo se na svaki segment, o čemu svjedoči i to da su kamerom snimljeni radovi Pajića na plantaži. Gledalo se da budu zatečeni baš na tu, što se i desilo i na kraju su upali u policijsku zamku”, kaže naš izvor.

Nakon što su sve trojica uhapšeni, uslijedio je brojanje stabljika pronađenih u šumi, ali i pretres kuća u Banjaluci i Stričićima, te auta u njihovom vlasništvu.

Pronađeno je i oduzeto 137 stabljika indijske konoplje i više njenih sjemenki, te 886 grama marihuane.

Kao šlag na tortu, zaplijenjeni su i plastični kanisteri kojim je u vodom siromašnoj Manjači droga zalivana, ali i druga oprema za uzgoj marihuane.

Da li su otac i sinovi sa nekim sumnjivim komunicirali, vjerovatno će biti utvrđivano vještačenjem njihovih mobilnih telefona, koji su takođe oduzeti.

Iz policije su saopštili da je akcija izvedena zahvaljujući planskim aktivnostima Policijske uprave Banjaluka, a uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

“N.P., M.P. i V.P. će, uz izvještaj o proizvodnji i prometu droge, biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka”, naveli su iz policije.

Nezvanično saznajemo da su Mladen i Vladan poznati policiji odranije po nasilničkom ponašanju, odnosno tučama i sličnim krivičnim djelima.

U Stričićima saznajemo da je, od prve policijske sirene koja se začula u ponedjeljak, hapšenje trojice Pajića među mještanima postalo top tema.

 

“Ma, da se krstiš i lijevom i desnom rukom! Otkud droga ovdje?! Eto, samo nam je još to falilo! Znam ja njih sve trojicu i ne znam da ijedan od njih igdje radi. Dolazili su kući na Manjaču ponekad. A to što su radili… Šta da ti kažem? Budi Bog s nama”, priča nam jedan mještanin.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: