Detalji hapšenja Banjalučana sa 22 kilograma droge

Braća Nenad (43) i Predrag Trnić (45) iz Banjaluke, te Tito Mikač (60) iz Gradiške, uhapšeni su u petak nakon što je policija u jednom gradiškom naselju zaustavila pasat sa oko 21 kilogramom droge, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Potvrđeno je da su se oni gotovo perfektno pripremili, s ciljem da izbjegnu hapšenje, ali je policija uspjela da otkrije njihove namjere, te ih locira i uhapsi.

“Kretali su se sa dva vozila. Prvo je išao ‘čistač’, dakle, vozilo koje je išlo ispred kako bi ga policija, eventualno, zaustavila, a da bi drugo potom prošlo. U pasatu iza je bilo specijalno napravljeno mjesto za drogu, koja je imala i zaštitu, odnosno hemijske supstance koje ometaju policijske pse da narkotike pronađu”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Sve to, dodaje naš sagovornik, pokazuje da su se šverceri odlično pripremili da izvedu svoje namjere, ali im to ipak nije pošlo za rukom.

“Bunker za skrivanje droge bio je napravljen između zadnjeg sjedišta i gepeka, tako da ga je bilo gotovo nemoguće otkriti”, ističe naš izvor.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, precizirajući rezultate ove akcije, rekao je da su pripadnici te uprave pronašli 20 kilograma skanka, pola kilograma kokaina, te 367 grama heroina.

“Narkotici su bili transportovani u bunkerima u vozilu, odnosno unaprijed pripremljenim mjestima”, rekao je Ilić, potvrdivši da je akcija rezultat rada Uprave kojom on rukovodi, te Policijske uprave Banjaluka.

Akcija je, rekao je, rezultat dužeg rada, te dodao da je riječ o drogi koja je, po operativnim podacima, bila u tranzitu, odnosno ruti Albanija – Crna Gora – BiH – zemlje zapadne Evrope.

“Dakle, u ovom momentu s velikom sigurnošću možemo tvrditi da su ovi narkotici bili namijenjeni tržištu zemalja zapadne Evrope”, naglasio je Ilić.

Istakao je da su lica, koja su uhapšena, na krim-obradi u Policijskoj upravi Banjaluka, i zatim će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Vrijednost pronađene droge zasad nije procijenjena. “Nezavisnim” je potvrđeno da je jedno lice, od uhapšenog trojca, policiji poznato odranije, ali po lakšim krivičnim djelima.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: