KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Igor Radojičić je rođen 1966. godine u Banjaluci. Po zanimanju je magistar elektrotehnike. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci kao najbolji učenik generacije, a Elektrotehnički fakultet 1991. godine takođe u Banjaluci, kao najbolji student generacije.

NOSILAC LISTE

Slobodan Stanarević – rođen je 1975. godine u Banjoj Luci, gdje je završio srednju Elektrotehničku školu. Zvanje diplomiranog građevinskog inženjera stekao je 2004. godine na Građevinskom fakultetu u Banjoj Luci, gdje je i magistrirao 2013. godine. Priprema doktorsku disertaciju.

Dosadašnju karijeru zasnivao je na pomoći kod zapošljavanja u realnom sektoru iza kojeg stoji više od 200 zaposlenih, uglavnom inženjera i tehničara. Zalaže se prvenstveno za programe zapošljavanja u realnom sektoru, jer je zapošljavanje u javnom sektoru odavno prešlo granicu izdržljivosti. Zaposlenih u gradskoj administraciji je mnogo ima ih dovoljno za skraćivanje svih procedura, a one često građane dovode u bezizlaznu situaciju. Poboljšanjem rada službi nastaće pogodna klima za domaće i strane investitore i veće zapošljavanje mladih svih obrazovnih profila. Za mnoge oblasti ima pragmatična rješenja, a misija mu je napraviti blizak kontakt grada i privrede uz obostrano razumijevanje. Posebno se zalagaže za mlade i unapređenje sporta.

Lični interes, privilegije i korist nisu mu motiv za angažovanje

KANDIDATI DEMOS-a ZA ODBORNIKE U SKUPŠTINI GRADA BANJALUKA

Broj 2

Tatjana Tomić

Tomić Tatjana rođena je 1971. godine u Travniku.
U Novom Travniku živjela je do 1990. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, kao i osnovu muzičku školu. Fakultetsko obrazovanje stiče na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a master studije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci. Zaposlena u “Zavodu za medicinu rada i sporta Republike Srpske”. Pohađala je niz stručnih seminara iz oblasti prava i politike u zemlji i regionu. U mladosti se aktivno bavila sportom, dva puta je bila vicešampionka BiH u džudou.

Govori engleski i slovenački jezik. Udata.

Broj 3

Boran Bosančić

 • Rođen je 1983. godine u mjestu Rekavice nadomak Banja Luke. Osnovno i srednje školovanje završava u Banjoj Luci. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci stiče zvanje diplomiranog pravnika. Zaposlen je u preduzeću “Vodovod” a.d. Banja Luka na poslovima izvršnog direktora za pravne poslove. Obavlja funkciju generalnog sekretara Demokratskog saveza – DEMOS, a tokom svoje političke karijere bio je tri puta biran za odbornika u Skupštini grada Banja Luka.

Oženjen, otac jednog djeteta.

Broj 4

Nikola Ćopić

 • Rođen je 1992. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Banjoj Luci. Zvanje diplomiranog inženjera saobraćaja i transporta stekao je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Trenutno zaposlen u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske” kao inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Predsjednik Organizacije mladih Demokratskog saveza – DEMOS.

Broj 5

Marijana Maran

 • Rođena je 1977. godine u Banjoj Luci, gdje je završila osnovnu i srednju Medicinsku školu.

Diplomirala je pedagogiju 2003. godine, a dvije godine kasnije magistrirala pedagoške nauke. Od 2017. godine je doktorant na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci. Član je Društva pedagoga Srpske i stalni član uredništva časopisa “Naša škola”. Od 2019. godine je član stručnog tima za reviziju nastavnih planova i programa. Zaposlena je u srednjoj Ekonomskoj školi u Banjaluci.
Udata, majka dvoje djece.

Broj 6

Nenad Šibarević

 • Rođen je 1963. godine. U tri mandata bio je odbornik u Skupštini grada Banja Luka. Predsjednik Mjesne zajednice Piskavica. Privatni je preduzetnik, bavi se proizvodnjom i uzgojem šarana. Ističe da se ljudi iz Demokratskog saveza – DEMOS dobro znaju i da svi zajedno idemo još bolje i uspješnije.

Oženjen, otac dvoje djece.

Broj 7

Daniel Dojčinović

 • Rođen je 1984. godine u Banjoj Luci.

Zvanje diplomiranog inženjera zaštite na radu stekao je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.Trenutno je zaposlen u Javnoj ustanovi “Službeni glasnik Republike Srpske”. Potpredsjednik Gradskog odbora Demokratskog saveza – DEMOS Banja Luka.
Oženjen.

Broj 8

Anja Milaković

– Rođena je 1990. godine u Banjoj Luci.

U najvećem gradu Republike Srpske završila je osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, program Hemija. Trenutno zaposlena kao hemijski analitičar u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Humanitarni rad je na listi njenih prioriteta, kroz mnogobrojne aktivnosti DEMOS-a nastoji probuditi humanost u ljudima.

Broj 9

Sanela Ikanović

– Rođena je 1977. godine u Banjoj Luci, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Građevinski odsjek Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci završava 2003. godine. Od 2003. do 2008. godine je radila kao planer i projektant u Urbanističkom zavodu Republike Srpske. Trenutno je zamjenik direktora preduzeća “Routing” Banja Luka, koje se bavi planiranjem i projektovanjem u oblasti niskogradnje.

Udata, majka dvoje djece.

Broj 10

Milenko Vučeta

– Rođen je 1966. godine u Niševićima kod Prijedora.Diplomirao je 1990. godine na Saobraćajnom fakultetu u Zagrebu, na kojem stiče i zvanje magistra tehničkih nauka. Zaposlen u preduzeću “Pošte Srpske” a.d. Banja Luka, na mjestu izvršnog direktora. Od 2013. do 2016. godine obavljao je funkciju načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Banja Luka. Učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata, borac Prve kategorije, odlikovan medaljom za vojne zasluge.

Oženjen, otac dvoje djece.

Broj 11

Svjetlana Čubrilović

 • Rođena je 1987. godine u Gradišci.

Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univeriteta u Banjoj Luci, zaposlena sa dugogodišnjim radnim stažom koji je sticala u raznim oblastima poslovanja. Životna vodilja i cilj su očuvanje porodičnih vrijednosti i istrajnost u borbi za boljitak svih stanovnika grada na Vrbasu, kao i neprestan rad na sebi.

Udata, majka dvoje djece.

Broj 12

Milenko Jaćimović

– Rođen je u Banjoj Luci. Ima visoku stručnu spremu, po zvanju je magistar saobraćaja. Bio je odbornik u Skupštini grada Banja Luka od 2012. do 2016. godine i od 2016. do 2020. godine. Obavljao je poslove savjetnika u Vladi Republike Srpske od 2015. do 2017. godine. Član Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Banja Luke od 2012. godine. Privatni preduzetnik.Oženjen, otac troje djece.

Broj 13

Slađana Gajić

 • Rođena je 1996. godine u Banjoj Luci.

Završila je 2014. godine banjalučku Gimnaziju, a trenutno je student zdravstvene njege. Obavljala je stručnu praksu na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci i Domu zdravlja u Banjoj Luci. Jedna je od osnivača Demokratskog saveza – DEMOS, članica Gradskog odbora DEMOS Banja Luka i Organizacije žena Gradskog odbora DEMOS Banja Luka. Članica je predsjedništva Organizacije mladih DEMOS i predsjednik Mjesnog odbora.

Nije udata.

Broj 14

Stefan Glavić

Ima 24 godine. Preduzetnik je i student političkih nauka na Univerzitetu u Banjoj Luci. Ističe da Demokratski savez – DEMOS čine najbolji i najkvalitetniji ljudi, koji stanovnicima Banja Luce mogu da ponude kvalitetna i stručna rješenja za njihove probleme.

Oženjen, otac dvoje djece.

к

Broj 15

Đuro Čubrilović

Čubrilović Đuro rođen je 1984. godine u Banjoj Luci, gdje završava osnovnu i srednju školu.

Studirao je na Fakultetu za menadžment Univerziteta “Braća Karić” u Beogradu, na kojem stiče zvanje diplomiranog ekonomiste. Od 2006. godine radi u privatnom sektoru.

Oženjen, otac dvoje djece.

Broj 16

Sanja Jokić

 • Rođena je 1983. godine u Banjoj Luci.

Diplomirala je 2008. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci, gdje je stekla zvanje profesora socijologije i filozofije. Radila je u medijima, a trenutno je zaposlena u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U Demokratskom savezu – DEMOS je prepoznala vrijedne, poštene i odgovorne ljude koji njeguju politiku uvažavanja i poštivanja različitosti.

Svojim radom u Skupštini grada Banja Luka poboljšaće položaj lica sa invaliditetom.

Broj 17

Milan Macanović

– Rođen je 1994. godine u Banja Luci.U gradu na Vrbasu završava osnovnu i srednju Ugostiteljsko-trgovinsko-turističku školu. Zaposlen je u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske”. Aktivno govori engleski jezik. U slobodno vrijeme bavi se borilačkim vještinama – 2013. godine bio je kik-boks prvak BiH.

Neoženjen.

Broj 18

Branka Majstorović

 • Rođena 1994. godine u Banjoj Luci, gdje je završila srednju Medicinsku školu, Smjer fizioterapeutski tehničar.

Trenutno studira Smjer radiološke tehnologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Trenira rukomet 16 godina, članica je Ženskog rukometnog kluba “Borac” iz Banja Luke. Osvajač je titule Premijer lige BiH, kao i Kupa BiH.

Igrala je regionalna i evropska takmičenja (EHFcup).

Broj 19

Mario Ninković

Д- Rođen je 1982. godine u Banjoj Luci, gdje završava osnovnu i srednju školu.Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Visokoj školi za primjenjene i pravne nauke “Prometej” u Banjoj Luci. Posjeduje 18 godina radnog iskustva u realnom sektoru, a trenutno je zaposlen u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske”. Više od 10 godina se amaterski bavio fudbalom. Predsjednik FK “Budućnost” u jednom mandatu. Aktivan u humanitarnim organizacijama.

Oženjen, otac troje djece.

Broj 20

Dragan Pastir

– Rođen je 1977. godine u Banjoj Luci.Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, poslije čega je studirao na Višoj trenerskoj školi i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (DIF) u Novom Sadu. Posvećen je Banja Luci i mnogo puta nesebično učestvovao u humanitarnim akcijama. Život ga je odveo u potpuno drugu branšu, u ugostiteljstvo, pa je tragajući za okusima i mirisima tradicionalne kuhinje otvorio restoran “Pastir” i “Pastirsku kuću”.

Oženjen, otac jednog djeteta.

Broj 21

Jelena Gašić

– Rođena je 1984. godine u Jajcu.Po zvanju strukovni specijalista-inženjer saobraćaja, zaposlena je 16 godina u preduzeću “Pošte Srpske” a.d. Banja Luka. Dobrovoljno učestvuje u organizaciji i prikupljanju pomoći za socijalno ugrožene Banjalučane, a svojim radom želi izgraditi Banja Luku kao društvo postojano i prihvatljivo za sve generacije. Ona je jaka, sposobna, samostalna, uporna i odgovorna žena.

Udata, majka dvoje djece.

Broj 22

Vinko Lolić

 • Rođen je u mjestu Bistrica kod Banja Luke 1963. godine.

Na Pedagoškoj akademiji u Banjoj Luci tokom 1987. godine stiče zvanje nastavnika istorije i geografije, a 2009. godine završava Fakultet za poslovne i finansijske studije u Banjaluci, gdje stiče zvanje diplomiranog ekonomiste. Od 2010. godine do danas obavlja poslove direktora Gerontološkog centra u Banjoj Luci. Svojim životnim, poslovnim i političkim iskustvom pomoći će napretku i razvoju grada na Vrbasu.

Oženjen, otac jednog djeteta.

 

Broj 23

Svjetlana Ignjić

 • Rođena je 1986. godine u Tesliću.

Zvanje diplomiranog profesora razredne nastave stekla je na Odsjeku za učiteljski studij Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Trenutno je zaposlena u Osnovnoj školi “Milan Rakić” u Banjoj Luci.

Udata, majka jednog djeteta.

Broj 24

– Rođen je 1980. godine u Banjoj Luci, gdje je završio osnovnu i srednju školu.Osnovne studije Fakulteta veterinarske medicine završava na Univerzitetu u Beogradu i stiče zvanje doktora veterinarske medicine. Pripravnički staž obavio je na poslovima upravnika farme u Novoj Topoli, poslije čega započinje samostalan posao u veterinarskoj ambulanti, gdje i danas radi.

Oženjen, otac dvoje djece

Broj 25

Stevo Drljača

– Rođen je 1979. godine u Novom Gradu.Zvanje tehničara drumskog saobraćaja stiče 1998. godine. Profesionalno se bavi organizacijom, menadžmentom i liderstvom, a na polju društveno-odgovornog rada je trener za lični rast i razvoj. Svoj politički put vidi u Demokratskom savezu – DEMOS, jer je riječ o stranci i kandidatima koji “istraju sve dok ne uspiju”.

Broj 26

Svjetlana Radusin

– Rođena je 1965. godine u Bosanskoj Krupi, gdje je završila osnovnu i srednju školu.Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1989. godine i stekla zvanje diplomirani pedagog-profesor pedagogije. Zbog svoje stručnosti i metoda rada promovisana je 2012. godine u zvanje mentora. Bila je predsjednik Aktiva pedagoga osnovnih škola banjalučke regije. Od 2016. godine, poslije20 godina rada kao pedagog u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić”, uspješno rukovodi ovom ustanovom, koristeći sva prethodno stečena profesionalna znanja i iskustva.

Udata, majka dvoje djece.

Broj 27

Damir Jovanić

 • Rođen je 1980. godine u Banjoj Luci.

Srednju Muzičku školu završio u Banja Luci, a Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu 2004. godine, gdje stiče zvanje profesora harmonike. Jedan je od osnivača Kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava” i Banjalučke filharmonije. Od 2017. godine obavlja funkciju direktora Muzičke škole “Vlado Milošević”. Djelovanjem u Skupštini grada Banja Luke želi da doprinese razvoju kulture u gradu na Vrbasu.

Oženjen, otac troje djece.

Broj 28

Dragana Malinić

 • Rođena je 1991. godine u Livnu.

Završila je osnovnu i srednju Školu učenika u privredi u Banjoj Luci, te stekla zvanje tekstilnog tehničara. Kao vrijedna, profesionalna, istrajna i snažna mlada žena slijediće moralno odgovornu i časnu politiku Demokratskog saveza – DEMOS i u Skupštini grada Banja Luka raditi na poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika najvećeg grada Republike Srpske.

Broj 29

Vedran Parić

Rođen je 1980. godine u Banjoj Luci, gdje završava osnovnu i srednju školu.

Zvanje inženjera organizacije i menadžmenta stiče 2010. godine na studiju Poslovne škole Kondić u Prijedoru. Ima veliko profesionalno iskustvo radeći na odgovornim poslovima menadžera prodaje u firmi “Frutela group” doo Banja Luka i menadžera “Apartmana Vesto” Banja Luka. Dobrovoljni davalac krvi.

Neoženjen.

Broj 30

Milan Dakić

– Rođen je 1980. godine u Banja Luci.Završio je banjalučku Osnovnu školu “Ivo Andrić”, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u srednjoj Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi u Banja Luci, smjer trgovac. Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja počeo je da radi u privatnom sektoru i poslije 16 godina odgovornog i profesionalnog rada se upustio u “vode” samostalnih preduzetnika.

Oženjen, otac jednog djeteta.

Broj 31

Sanda Savić

 • Savić-Kern Sanda rođena je 1972. godine u Banjoj Luci, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Dugogodišnji je aktivista u brojnim humanitarnim organizacijama i organizacijama usmjerenim na rad sa djecom i omladinom, kao i u udruženjima za zaštitu životinja. Radi u privatnom sektoru.

Udata, majka dvoje djece.

Broj 32

Mile Grujičić

– Rođen je 1982. godine u Banjoj Luci.Završio je 2016. godine Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, gdje stiče zvanje diplomiranog inženjera voćarstva i vinogradarstva. Zaposlen u preduzeću “Digimex” iz Banja Luke. Član je Gradskog odbora DEMOS Banja Luke.

Oženjen, otac dvoje djece.

Broj 33

Brankica Tatić Tupeša

 • Rođena je 1987. godine u Gradišci.

Završila je Gimnaziju, a 2011. godine diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, Studij srpskog jezika i književnosti, gdje je 2015. godine stekla zvanje magistra srpskog jezika i književnosti. Tokom studiranja radila je u medijima, nevladinom sektoru kao predsjednik komisije za marketing i portparol. Paralelno s tim volontirala u Udruženju djece sa poteškoćama u razvoju. Nastavlja da se bavi humanitarnim radom kroz mnoge poslove. Radila u nekoliko škola kao profesor srpskog jezika i književnosti. Nakon završenog drugog ciklusa studija radi u marketingu i na mjestu portparola. Svoje znanje, energiju i odlučnost usmjeriće na očuvanje nacionalnog, duhovnog i kulturnog identiteta.

Zastupaće prava ugroženih i marginalizovanih grupa. Udata.

Broj 34

Srđan Ždero

– Rođen je 1994. godine u Banjoj Luci.Zvanje diplomiranog ekonimiste stekao je na Panevropskom univerzitetu Apeiron u Banjoj Luci. Trenutno zaposlen kao menadžer ugostiteljskog objekta.Dugogodišnji sportista.Potpredsjednik Organizacije mladih Demokratskog saveza – DEMOS Banja Luka.

Broj 35

Dragan Talić

– Rođen je 1969. godine u Banjoj Luci.Vojnu akademiju završio je u Sarajevu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao na fakultetu u Novom Sadu. Ratni vojni invalid, dva puta ranjavan i tri puta odlikovan najvišim ratnim odlikovanjima za hrabrost i zalaganja. Bio je 16 godina direktor kompanije – lidera na polju bezbjednosti u BiH. Aktivan u nekoliko udruženja proisteklih iz posljednjeg rata. Potpredsjednik Regionalnog i Gradskog odbora DEMOS Banja Luka.

Oženjen, otac dvoje djece.