Debeli dosije supružnika prevaranata, Martina lažna zubarka, Goranu oduzet helikopter

Spisak krivičnih djela koje su počinili supružnici Goran i Martina Roso, uhapšeni u policijskoj akciji „Parma 2“, veoma je dug, a posebno se ističe Martina, koja je falsifikovala diplomu zubara i zatim pružala stomatološke usluge u Banjaluci.
Podsjetimo, njih dvoje su uhapšeni i u akciji „Parma“ sredinom februara ove godine i tada su bili osumnijčeni za više krivičnih djela.

Roso je godinama poznat policiji po krivičnim djelima. Policija iz Srbije ga traži zbog sumnje da je na području te države počinio 97 krivičnih djela.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić rekao je da je tokom akcije kod osumnjčenih pronađen i privremeno oduzet helikopter.

– Postoje osnovi sumnje da je falsifikovana dokumentacija za oduzeti helikopter – pojasnio je Brkić.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je za Srpskainfo, ne navodeći imena osumnjčenih, da je Goran Roso osumnjičen za krivična djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, ugrožavanje sigurnosti, utaja, prevara i falsifikovanje isprave.

– Martina Roso se tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i neovlašteno pružanje medicinskih usluga – pojasnila je Mučibabićeva.

Izvor Srpskainfo pojašanjava da se Roso sumnjiči da je u maju ove godine neovlašteno pristupio Fejsbuk nalogu jedne osobe u Banjaluci, a radi se osobi koja je sklona u uživanju narkoticima.

– Sa njegovog profila je slao ozbiljne prijetnje policijskim službenicima PU Banjaluka. Pored toga, Roso je prodao i automobil „mercedes ML“ koji mu je bio povjeren na čuvanje. On je to vozilo prepisao na drugu osobu i zatim ga proda i za sebe zadržao 30.000 maraka – pojašnjava naš sagovornik.

Vlasnici vozila su bili članovi porodice Žujić koje je Roso i ranije maltretirao.
Dalje dodaje da je Roso ranije faslifikovao ljekarske nalaze u kojima je naveo da mu je konstatovano teško zdravstveno oboljenje, te ih je u dva navrata dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banjaluka, tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvrešnja krivičnih sankcija.

– Martina je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakulteta u Sarajevu na svoje ime, po kojoj je stekla zvanje magistar stomatoloških nauka. Zatim je na osnovu ove lažne diplome pribavila svu potrebnu dokumentaciju i odobrenja nadležnih organa, te je 2017. godine u Banjaluci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge – ističe naš sagovornik i dodaje da je u sklopu akcije priveden i S. S.

Kako saznaje Srpskainfo, riječ o stomatološkoj ordinaciji “VDH dent”.
Juče su obavljeni pretresi na pet lokacija koje su koristili osumnjičeni.
Prilikom pretresa policija je oduzela veću količinu novca, uređaje za ometanje, prislušne uređaje, više mobilnih telefona, SIM kartica, kao i drugi predmeti koje mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – pojasnio je izvor iz istrage.

Naš sagovornik pojašanjava da su prilikom hapšenja od Gorana Rose oduzete falsifikovane značke, činovi i natpisi više policijskih uprava, kao i Tužilaštava. Postoji sumnja da su tim činovima i značkama počinili i druga krivična djela.

Takođe, pronađeno je i nekoliko „ključeva ometača“ koji se koristi prilikom krađe vozila.

– Za sada je moguće da se u narednom periodu osumnjičenim na teret stave još neka krivčna djela koja su u prethodnom periodu počinjena na području Banjaluke – dodao je sagovornik Srpskainfo.

Akcija “Parma”
Sredinom februara ove godine supružnici Roso uhapšeni su akciji „Parma“ zbog sumnje da su oštetili nasljednike bivše firme „Parma trend“ za više stotina hiljada maraka.

Osim njih, tada je priveden i bivši načelnik opštine Jezero Dušan Šajin i njegov kum Milorad Vođević.

Uhapšeni su se dovodili u vezi da su prevarili nasljednike Milutina Žujića, koji je bio vlasnik lanca benzinskih pumpi “Parma trend”, a koji se u u međuvremenu ubio.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su tada da su hapšenjem osumnjičenih rasvijetlili 13 krivičnih dela.

Sumnjičili su se za falsifikovanje isprave, ovjere neistinitog sadržaja, prevare i druga krivična djela.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: